Aston Martin manchetknoopjes

kerstboomZoek je nog iets ultra-exclusiefs voor onder de verlichte boom? Kijk dan eens naar deze gelimiteerde editie Aston Martin manchetknopen. Bij een serieus goed pak of smoking horen ook manchetknopen, maar nu vind ik deze wel heel erg, uh, kitcherig. In ieder geval is het Britse TMB Art Metal verantwoordelijk voor het ‘design’ van deze handgemaakte niemendalletjes.

aston martin manchetknopen

Wat dan wel weer leuk om te vermelden is, is dat ze metaal hebben gebruikt van de Aston Martin DBR1 race auto die in 1959 Le Mans won. De ‘Essence of Form’ knoopjes werden gemaakt van het aluminium paneel dat op de auto zat die bereden werd door Carroll Shelby, en won met Sir Stirling Moss achter het stuur.

Aston DBR1

Er zijn twee versies van de knopen te koop waarvan de armen en berijders gemaakt zijn van 18 karaats goud en de bijbehorende certificaten zijn persoonlijk gesigneerd door Shelby of door Moss. In ieder land mogen maar 50 paar verkocht worden en ze kosten vanaf drieduizend dollar per paar. De winnende Aston is een van de beroemdste auto’s ter wereld en zou op een veiling tegenwoordig ongeveer 25 miljoen opbrengen.

3 Comments on “Aston Martin manchetknoopjes

  1. Te kitscherig! Zeker voor een AM rijder (wat toch een ander slag mensen zou moeten zijn dat een Ferrari rijder). Daarnaast zullen veel mensen het allereerst definieren als een rare/slechte E-type manchetknoop. Niet aan mij besteed iig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*