Aston Martin heeft nieuw baasje

In januari was er op de beurs in Detroit temidden van de Ford-merken nog wel een Aston Martin-stand. Maar wel helemaal achteraf en op twee auto’s na, helemaal verlaten en kaal… Het was ‘n zielig gezicht, zo’n mooi merk met een baasje dat niet meer van hem houdt…

aston.jpg

Inmiddels is Aston uit het asiel en heeft hij een nieuwe baas gevonden in een aantal investeerders: ontwikkelings- en autosportspecialist David Richards, financieel expert John Sinders en de Koeweitse investeringsmaatschappijen Investment Dar en Adeem Investment. De Britse vakbonden die de werknemers bij Aston Martin vertegenwoordigen, hebben al positief op de overname gereageerd. Ford zal in de overgangsperiode een ondersteunende rol spelen en houden bovendien vijftien procent van de aandelen van het sportwagenmerk.

aston2.jpg

David Richard – bekend als oprichter en CEO van Prodrive – neemt op persoonlijke titel plaats in de raad van bestuur. Het ‘nieuwe Aston Martin’ zal worden geleid door Dr. Ulrich Bez, die dat al sinds 2000 doet. Hij gaf tijdens de perspresentatie aan dat hij voor minstens vijf jaar heeft getekend. In die periode, zo onthulde Bez, zal een aantal nieuwe modellen worden gelanceerd waaronder een productieversie op basis van dit onderstaande Rapide prototype.

astonrapide.jpg

Met de overname is een bedrag van rond de 450 miljoen pond gemoeid, omgerekend zo’n 675 miljoen euro. De deal kwam rond nadat vorige week een andere bieder, Doughty Hanson, afhaakte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*