Alfa Romeo Mi.To

Voila: het kleine Alfaatje. Bij Alfa Romeo hebben ze hun kleinste de naam Mi.To gegeven. Echt lekker bekken doet dat niet, maar de naam refereert aan de rijke historie van het Italiaanse merk: het is namelijk een samentrekking van Milaan en Torino (Turijn). In designstad Milaan werden de eerste schetsen op papier gezet, en in Torino wordt hij straks geproduceerd.

Eerlijk gezegd vind ik dit Italiaanse beestje iets te vriendelijk uit zijn koplampjes kijken. Ik krijg er een beetje een Fiat-gevoel bij… Ze zijn wat te rond, naar mijn smaak, net als de achterlichten. In elk geval vindt men bij Alfa dat men moet benadrukken dat de Mi.To de eerste auto is die in productie wordt genomen na de Alfa 8C Competizione. En dat hij ook kenmerken van deze sportcoupé heeft: de karakteristieke aflopende vorm van de achterzijruiten, de vorm van de koplampen, de positie van de mistlampen in de voorbumper en de LED-achterlichten. De sierlijst rondom de koplampen en de achterlichten is in verschillende kleuren leverbaar, waardoor een stilistisch ‘eyeliner effect’ ontstaat. Mmm, is mij iets te feminien voor een Alfa…
Wel leuk vind ik het volgende: Alfa komt in deze kleine met een innovatief ‘Alfa DNA’-systeem dat de eigenschappen van motorvermogen, remmen, stuurinrichting, vering en transmissie beïnvloedt en drie standen heeft: super sportief rijgedrag (Dynamic), stadsritten (Normal) en meer veiligheid bij slechte weersomstandigheden (All Weather). De Alfa Mi.To is de eerste auto in zijn segment die over dergelijke technische innovaties beschikt.
De Alfa Mi.To wordt leverbaar met vier nieuwe motoren (benzine en diesel), met een vermogen variërend van 90 tot 155 pk. In de toekomst zal het motorengamma worden uitgebreid met een 230pk sterke topversie.

1 Comment on “Alfa Romeo Mi.To

  1. Ik vind het maar een ietwat rare naam. Wat is er nou mis met Junior? Voor de rest hij ziet er goed uit. Tsja wat je zegt hij doet wat Fiat achtig aan. Maar die velgen, de grill en de kap laten toch wel zien dat dit een echte Alfa is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*