WTCC Zandvoort

Gisteravond sprak ik op de Warm Up party van SEAT in strandtent Riche in Zandvoort eventjes met coureur Tom Coronel die niet tevreden was met zijn kwalificatieplaats: 15de van de 25 deelnemers….

tomcoronel.jpg

Zandvoort stond gisteren (kwalificaties) en vandaag namelijk in het teken van het FIA WK Toerwagens, ofwel WTCC. In dit kampioenschap, waaraan tweeliter toerwagens meedoen zijn BMW, Chevrolet en SEAT vertegenwoordigd met eigen fabrieksteams, terwijl Alfa Romeo via het Italiaanse N-Technology actief is. Deelnemers zijn oud-Formule 1-coureurs Nicola Larini (Chevrolet), Gabriele Tarquini (SEAT) en Alex Zanardi (BMW) en bijvoorbeeld ook regerend wereldkampioen Andy Priaulx en Jörg Müller (beide BMW) en de Zwitser Alain Menu (Chevrolet), Yvan Muller en Jordi Gené (SEAT) en James Thompson (Alfa Romeo). En: de Portugees Tiago Monteiro die vorig jaar nog uitkwam voor het Spyker Formule 1 team en nu voor SEAT zijn debuut maakte op het WTCC.

tomseat.jpg

Tom ging gisteravond vroeg naar bed, dus waarschijnlijk gaat hij zijn ‘verlies’ van gisteren vandaag helemaal goed maken in zijn heerlijk agressief uitziende wagen… Ik duim voor hem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*