Women’s World Car of the Year 2011 gekozen

world-car-awards-635x360De BMW 5 Serie en de Citroën DS3 zijn uitgeroepen tot winnaars van editie 2011 van de Women’s World Car of the Year. De juryleden komen uit Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, USA, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Nederland.

Citroen ds3

De verkiezing werd vorig jaar voor de eerste keer gehouden en leverde toen de Jaguar XF als winnaar op. Dit keer werden er vier klassewinnaars gekozen en een ex aequo voor de titel. De BMW 5 Serie en de Citroën DS3 wonnen de Luxe, respectievelijk Economische klasse. Zij scoorden hetzelfde aantal punten en werden door de organisatie en accountant ook op andere punten onder de loep gelegd. Ook dan echter ontstonden geen verschillen, vandaar de dubbele winnaar.

bmw5-series2010

Intussen is besloten de procedure aan te passen zodat bij de jury bij een ex aequo in een volgende verkiezing de definitieve beslissing neemt. Volgens het Nederlandse jurylid, autojournalist Henny Hemmes, gaat de verkiezing niet om het kiezen van een ‘vrouwenauto’. “Achter Women’s World gaat een veertienkoppige, internationale jury schuil. De dames hebben allen hun sporen verdiend in de autojournalistiek, hebben veelal een sportieve achtergrond en/of verrichten veel testwerk.”

henny hemmes

Dit jaar is voor het eerst een prijs toegekend voor een ‘groene auto’. Deze klasse doet niet mee in de algemene kwalificatie omdat sommige modellen niet worden verkocht in de minimaal vereiste tien landen wereldwijd.

Hier alle winnaars op een rijtje:

Algemeen
BMW 5 en Citroën DS3

Familieauto
1. Volvo S60, 

2. Kia Sportage

Sportwagen
1. Aston Martin Rapide

2. Audi TT

Luxe model
1. BMW 5-serie

2. Jaguar XJ

Economische klasse
1. Citroën DS3 1.6 e-HDI

2. Mini Diesel

Groene auto award
1. Audi TT

2. Honda CR-Z

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*