Wheels4all

Ik werk vanuit huis en als ik zie hoeveel auto’s er dagenlang ongebruikt in de straat staan te verpieteren, denk ik wel eens: ‘Waarom hebben die mensen eigenlijk een auto?’ Die auto’s bieden de buurtpoezen natuurlijk een uitstekende schuilplek als het regent.

kattenpootje.png

En je wilt uiteraard mobiel zijn. Maar daarvoor zijn andere oplossingen tegenwoordig. Het Wheels4all concept bijvoorbeeld.

auto.gif

Directeur van deze non-profit (!) organisatie is Henry Mentink. In Happinez zegt hij: “De auto is niet langer voor iedereen een statussymbool, maar een gebruiksvoorwerp geworden. Ik was autoloos, maar toen ik in 1990 voor mezelf begon, merkte ik dat ik toch af en toe een auto nodig had. Toen ben ik er een gaan delen met drie gezinnen uit de buurt.” In 2002 richtte Mentink er een bedrijf voor op en inmiddels delen 800 deelnemers in totaal 70 auto’s. Je hebt dan misschien geen auto voor de deur, maar wel om de hoek. En: goed voor het milieu! Je rijdt bijvoorbeeld in redelijk jonge Fiat Panda’s, Punto’s of Renault Clio’s of Peugeot 206’jes. Er zijn nog meer van dit soort initiatieven, namelijk Greenwheels en Autodate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*