Welke garage is betrouwbaar?

Vooral van dames krijg ik regelmatig de vraag: ‘Weet jij een betrouwbare garagebedrijf waar ik een auto kan kopen, cq. mijn auto kan brengen voor een beurt/apk?’ Ik zeg dan altijd dat ze vooral op hun eigen gevoel af moeten gaan. Ga langs en check: hoe word je behandeld, voel je je op je gemak? Verleent men vriendelijk service? En: heb je het idee dat het er prijstechnisch in orde is?

vrouw & auto1

Door ervaring word je uiteindelijk vanzelf wijs. Ik vind het zelf bijvoorbeeld altijd prettig als dure – of onverwacht te vervangen – onderdelen tevoren met je worden overlegd. En dat de factuur uiteindelijk helemaal met je wordt doorgenomen, zodat je weet wat ieder onderdeeltje heeft gekost. Een hulpje bij het vinden van een betrouwbare partner op autogebied is wellicht deze nieuwe site waarop – net als in de restaurantbizz – allerlei autobedrijven worden beoordeeld door consumenten. Je kunt dus alvast kijken of er in jouw buurt een autobedrijf is dat heel goede cijfers kreeg van je voorgangers.  Suc6!

7 Comments on “Welke garage is betrouwbaar?

  1. Tja, ehm… ik mag hopen dat er een soort credibiliteitstest (3x woordwaarde) voor beoordelingen is, maar ik vrees het ergste. Een bandenzaak kreeg een 9,7 met las enige opmerking ‘Nette zaak en profosioneel jongen!!’ – de eigenaar zelf? Aan de andere kant wordt een garagebedrijf afgescheept met een 4,5 op basis van één klantcontact waarbij de laatste na slutingstijd aankwam en werd weggestuurd en op basis daarvan ‘wel wist hoe het daar is als je met een klacht komt’. De beoordelingen voor zaken als ‘prijs-kwaliteitsverhouding’ en ‘betrouwbaarheid’ zijn dus door deze persoon ‘zomaar’ ingevuld want er heeft geen daadwerkelijke transactie plaatsgevonden met dit bedrijf.
    De weinige beoordelingen die er nu op de site staan volgen hetzelfde patroon – een garage wordt of met één kort zinnetje de hemel in geprezen óf er volgt een scheldpartij.
    Zolang de site niet vraagt naar zaken als: hoe vaak bent u bij dit bedrijf geweest? Voor onderhoud, aankoop, reparatie? Wanneer kwam u er voor het laatst? en alleen beoordelingen op de punten: prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid accepteert op basis van daadwerkelijke transacties, zou ik op basis van deze site geen garage durven uitzoeken/aanbevelen.

  2. Tja Eric, ik begrijp wel wat je bedoelt. Alleen blijft het wat mij betreft zo dat je nooit op reacties anderen kunt afgaan. Hoe vaak ze ook bij een bepaalde zaak zijn geweest, het zegt allemaal niets. Want de een houdt hiervan, de ander daarvan. Daarom moet je gewoon je eigen ervaringen opdoen. Er is geen shortcut.

  3. Nou ja, Viola, ik zou bij voldoende en voldoende onderbouwde reacties denk ik toch wel iets van een rode draad kunnen zien. Zo zou ik op basis van de gebruikersreviews in AutoWeek een bepaalde autohandelaar in Rotterdam Zuid (naam heeft iets met vliegtuigen te maken) alleen maar willen aanbevelen aan autokopers met een eh, avontuurlijke inslag. 😉

  4. Ja, maar dan ga je er wel van uit dat iedereen dat open en eerlijk doet. En dan ga je ervan uit dat iedereen hetzelfde over iets denkt als jij. Die autohandelaar in R-Z is voor bepaald publiek – waar jij dus niet bij hoort – wel oke. Het is subjectief, dat wil ik maar zeggen.

  5. Het is wel een feit dat er 9 van de 10 keer beter werk wordt geleverd aan vrouwen dan aan mannen. En zeker als je ze beter leert kennen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*