Webasto Standverwarming

Nooit meer krabben!

nooit meer krabben!.jpg

Je kent het wel: op een donkere winterochtend ga jij dik ingepakt naar je auto om naar je werk te gaan. In de snijdende vrieskou moet je eerst krabben (baal) en als je eenmaal in je auto zit, zijn je ruiten beslagen (baal) en blijft het zowat een kwartier kil in het interieur (baal). Goed nieuws want drie keer balen hoeft niet meer!
Je houdt alle koud-weer-ellende buiten door een klein kastje dat je onder je motorkap laat aansluiten. Het heet een standverwarming en met een timer of afstandbediening laat je hem ongeveer een half uur voor vertrek aanspringen. Het apparaat zorgt ervoor dat de koelvloeistof in je auto wordt verwarmd, dat de ventilator gaat draaien en de kachel aan gaat. En dus zit jij er altijd warmpjes bij, hoef je nooit meer te krabben en zijn je ruiten altijd veilig ontwasemt voor je de weg op gaat. Nog een voordeel: dit systeem ontlast je motor en het milieu! Een voorverwarmde auto verbruikt de eerste kilometers namelijk minder brandstof en produceert minder schadelijke uitlaatgassen.
Overigens hebben modellen als de nieuwe Volkswagen Golf en de Touran zo’n soort systeem op de optielijst voor ongeveer €1000.
De standverwarming van Webasto kost €1800 inclusief een eenvoudige timer, BTW en montage. Een afstandbediening heb je voor €150 extra. Klik op deze link voor meer info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*