VW Scirocco racet op bio-aardgas

Afgelopen weekend nam de Zandvoortse autocoureur Jan Lammers als gastrijder deel aan de Volkswagen Scirocco R-Cup, de innovatieve raceklasse waarin wordt gereden met de Scirocco R op bio-aardgas. Op de Duitse EuroSpeedway Lausitz eindigde Lammers als derde in de Legends-klasse.

vw-aardgas-jan lammers

“Ik heb bijzonder veel plezier gehad. De Volkswagen Scirocco R-Cup is een heel leuke klasse, zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers. Het racen met een auto op aardgas was een interessante nieuwe ervaring”, zei Jan Lammers na afloop.

vw-aardgas2

Volkswagen Motorsport nodigt voor elke race van de Volkswagen Scirocco R-Cup een aantal prominente coureurs als gastrijder uit. Zo kreeg ook Jan Lammers de vraag voorgelegd of hij een keer aan de dit jaar nieuwe klasse wilde deelnemen. “Ik ken bij Volkswagen Motorsport een aantal mensen, waaronder directeur Kris Nissen en ook Hans-Joachim Stuck, de autosportadviseur van het Volkswagen-concern. Dat leidde tot deze uitnodiging en natuurlijk hoefde ik niet lang na te denken voordat ik ja zei”, zei Lammers.

vw-aardgas-podium
De Volkswagen Scirocco R in Cup-uitvoering wordt aangedreven door een 225 pk sterke viercilinder turbomotor die op bio-aardgas loopt. Door middel van een zogeheten ‘push-to-pass’-functie hebben coureurs tien maal de mogelijkheid om voor korte tijd 50 pk extra vermogen te gebruiken, bijvoorbeeld voor een inhaalactie of een snellere ronde. “Dat was voor mij nieuw. Tijdens de race waren enkele rijders voor mij zo met elkaar in gevecht, dat ik die ‘push-to-pass’-mogelijkheden voor later wilde gebruiken, maar aan het einde van de race had ik er nog zeven over”, vertelde Lammers na de race. Over het racen op bio-aardgas, waarmee de Scirocco in totaal 80 procent minder CO2 uitstoot dan auto’s met een vergelijkbare benzinemotor, zei Lammers: “Eigenlijk merk je er helemaal niets van. De Volkswagen Scirocco R is gewoon een heel leuke auto om mee te racen.”

4 Comments on “VW Scirocco racet op bio-aardgas

  1. Zie je! Daarom zie ik er ook nog zo geweldig uit, al krijg ik wel een paar grijze haren. Maar dat is bij Richard Gere ook nooit een probleem geweest, geloof ik 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*