Vrouwen trendsetters in autokeuze

Vandaag bereikte mij een persbericht waarin De Vrouw als automobilist wordt geroemd. Business Lease Nederland deed hiervoor onderzoek onder haar 20.000 clienten en kwam tot de volgende conclusies:

Vrouwen rijden zuiniger dan mannen en kiezen vaker voor een schone auto. De gemiddelde Co2 uitstoot ligt bij vrouwelijke bestuurders zes gram per kilometer lager dan bij mannen. Ook het verbruik is bij vrouwen lager: per 100 kilometer verbruiken vrouwen gemiddeld ruim 0,34 liter brandstof minder dan mannen.

Bij een gemiddelde van 25.000 kilometer per jaar besparen vrouwen door hun rijgedrag en autokeuze. Bij dit kilometrage verbruiken zij gemiddeld 85 liter brandstof wat 150 kilo Co2 uitstoot met zich meebrengt. Dick Cozijnsen, Commercieel Directeur Business Lease Nederland zegt: “Het rijgedrag van vrouwen is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. In Nederland rijden ruim acht miljoen auto’s rond, waarvan het merendeel door mannen wordt bestuurd. Dit betekent dat er nog veel te besparen valt.”

Behalve zuinige rijders blijken vrouwen ook trendsetters op het gebied van autokeuze. De vraag naar kleine zuinige auto’s – microauto’s – groeide in de afgelopen jaren onder vrouwen, maar neemt nu weer af. Mannen kiezen het liefst voor een stationwagen, maar ook onder mannen raakt de kleine auto populairder. Ook rijden mannen vaker in een cabriolet en een coupe ten opzichte van vrouwen. Vrouwen kiezen daarentegen naast de hatchback steeds vaker voor een grotere auto zoals een MPV of een stationwagen, maar kiezen wel bewust voor een ‘schonere uitvoering’. “Hoewel de kleinere auto’s eerder nog als ‘vrouwenauto’ werd getypeerd, doorbreken vrouwen dit vooroordeel door vaker een grotere wagen te kiezen. Opmerkelijk is dat vrouwen de trend zetten in autovoorkeur, mannen volgen steeds een jaartje later,” aldus Cozijnsen.

3 Comments on “Vrouwen trendsetters in autokeuze

  1. Geen wonder, veel (oudere) vrouwen rijden in zeer kleine goedkope auto’s terwijl mannen meestal grotere auto’s kiezen met een grotere motor. Dat heeft dus niets met rijkunst te maken maar met alles met welke auto men kiest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*