Volkswagen Tiguan concept

HitpotentieOnlangs konden lezers van het Duitse Autobild en haar zusterbladen (o.a. AutoWeek) samen bepalen hoe de naam van Volkswagens nieuwe SUV zou gaan luiden. Er waren vijf opties: Tiguan, Rockton, Nanuk, Samun en Namib. Van alle lezers stemde 36 procent voor de winnende naam. Onder hen wordt de hoofdprijs verloot: een Volkswagen Tiguan.

 vw tiguan concept.jpg

Najaar 2007 gaat op de IAA van Frankfurt het doek officieel van de wagen af. Ik zeg: Hitpotentie!! VW is in navolging van de IROC goed bezig want ook dit ziet er gelikt uit. Hoop ook dat deze banden met kleurtjes in de groeven straks leverbaar worden.

 vw tiguan concept3.jpg

Nog wat techno-feitjes: alleen het basismodel van deze nieuwe, kleine SUV op basis van de Golf krijgt voorwielaandrijving. De rest krijgt de 4Motionvierwielaandrijving.

 vw tiguan concept2.jpg

De basismotorisering is de 1,4-liter TSI met 170 pk. De 2,0-liter TSI wordt beschikbaar met 170 en 200 pk. Daarnaast zijn er twee varianten van de 2,0-liter TDI met 140 of 170 pk. Met zijn prijs zit de nieuwe VW naar verluidt op het niveau van de Toyota RAV4; daarvan kost de basisversie 28 750 euro.

 vw tiguan concept4.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*