Volkswagen parkeert zelf

Picture this: een Passat Variant (de Station) komt aanrijden, stopt, de bestuurder stapt uit, slaat de deur dicht en als hij wegloopt richt hij een afstandbediening op de auto. Die zich nu achteruit inparkeert en vervolgens de motor uitzet en de deuren vergrendelt.
Het is er, en het is te zien op de beurs in Hannover (21 tm 25 april) op de stand van Volkswagen waar het systeem Park Assist Vision wordt gepresenteerd. Volgens het Wolfsburger merk is het vooral handig op smalle plekken waar je zelf niet meer uit de auto kunt komen.

We zagen al een (optioneel verkrijgbaar) semi-automatische inparkeersysteem: Park Assist op de Touran, de Tiguan en de Passat voor in file parkeren.
De nieuwe Vision kun je bedienen via de monitor van het navi-systeem waarop je de parkeerplaats inprogrammeert. Je kunt overigens ook in de auto blijven zitten als het systeem vervolgens inparkeert. Twee camar’s berekenen de dimensie’s van de beschikbare ruimte. Camera’s houden ook in de gaten of er geen kooters of katten achter de auto lopen. Je kunt de inparkeersessie ook onderbreken met een druk op de afstandsbediening. Het systeem is overigens nog steeds in de probeerfase, of, wanneer en tegen hoeveel euri het te koop zal zijn is nog niet bekend.

Ik zeg: je kunt het geld beter besteden aan kattenbakkorrels en gewoon leren autorijden.

1 Comment on “Volkswagen parkeert zelf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*