Volkswagen Cross Touran

Net op het strand van Wijk aan Zee de internationale persintroductie meegemaakt van …. tatatataaaaa… de VW Cross Touran…. Nee, ik word daar ook niet helemaal opgewonden van. Maar er is wel een dingetje waarover ik even moet vertellen. En jullie mening vragen: de parkeer-assistent.

crosstouraninterieur.jpg

Als je met een afstand van tussen de 0.80 cm en 1.50 langs een in file geparkeerde rij auto’s rijdt, kun je deze parkeerhulp inschakelen. Dat gaat dan als volgt: je drukt de parkeerknop in. Vervolgens rijd je niet harder dan 30 km/h langs de rij geparkeerde auto’s waardoor sensoren kunnen meten of de auto ergens tussen past.

crosstouranstrand.jpg

Vervolgens zie je op het schermpje in het display dat hij een plekje gevonden heeft. Je moet ‘m dan in z’n achteruit zetten, het stuur loslaten en zachtjes gas geven. Het stuur draait dan vanzelf in naar links en naar rechts zodat je netjes in file geparkeerd staat. Je maakt zelf alleen de laatste decimeters zelf af; da’s om brandstof te sparen. Nu ben ik even nieuwsgierig: vinden jullie dit een handig systeem of niet? Wat bij mij namelijk meteen opkwam was: ‘Teveel handelingen’. En: ‘Ik kan ‘t zelluf wel!’ En had dus bedacht: Leuk voor mensen die niet kunnen autorijden. Maar die moeten natuurlijk sowieso niet autorijden… Reacties welkom!!

crosstouranstrandachter.jpg

0 Comments on “Volkswagen Cross Touran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*