Vogelpoep

Vandaag kwam ik bij mijn Alfaatje en herkende ‘m bijna niet meer: hij zat onder de vogelpoep. En Bedankt!

vogelpoep-cartoon.jpg

Wist je dat:*Vogelpoep de pest is voor de lak van je auto? Het zuur van deze onsmakelijke substantie trekt erin en laat lelijke doffe plekken achter, vooral als het er in de zon lekker in heeft kunnen bakken.

*De poep van zeevogels zoals meeuwen nog het ergste is? Waarschijnlijk vanwege hun eiwitrijke dieet van vis. Hoge zuurgraad dus.

*Vogelpoep-vlekken niet onder de lakgarantie van je auto vallen? Het is dus zaak om ze meteen te verwijderen.

vogelpoep-op-auto.gif

*Je vogelpoep beter niet handmatig met spons en water kunt verwijderen? Met een spons heb je namelijk kans op krassen door eventueel zanderige troep of pitjes die in vogelpoep (of je spons) zitten. Ga liever naar een goede wasstraat (zoals ik, naar die in Overdie in Alkmaar) waar je auto eerst onder een inweekboog kan staan. En waar hij vervolgens eerst met de hogedrukspuit wordt afgespoten en daarna borstelloos wordt gewassen.*Je door een waxbehandeling ook je lak kunt beschermen tegen vogelpoep? Kies dus in de wasstraat altijd voor een programma met wax-finish.

*Hetzelfde verhaal geldt voor insectenlarven en boomhars die op je auto terecht komen? Ik woonde ooit in een straat met veel bomen waar het iedere herfst raak was: constant mijn auto onder het kleverige spul. Ik dacht eerst dat het boomhars was, maar het bleek veroorzaakt door de uitwerpselen van een bepaald soort rups of insect ofzo. Wat te doen? Verhuizen! En een carport en/of garage aanschaffen 😉

Overigens: in de States hebben ze er natuurlijk weer een (chemisch) goedje voor het schoonmaken van birdshit op de markt gebracht. Geen idee of dit werkt, maar de reclame-uiting is wel geinig:

birdshitcleaner-cartoon.gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*