Trabi-safari door Berlijn

Leuke stedentrip: Berlijn! Je kunt deze bruisende, hypermoderne metropool nu ontdekken in een stukje auto-historie: de Trabant. Tijdens de Trabi-safari rijd je zelf in een rits van acht karakteristieke DDR-autootjes door de stad, onder begeleiding van een vakkundige gids. Er zijn twee routes waaruit je kunt kiezen.

Trabi-safari

Trabant was een automerk van de Automobilwerk Zwickau uit het voormalige Oost-Duitsland. De naam is in 1957 gekozen na een prijsvraag, nadat de auto eerst slechts onder zijn typenaam verkocht werd. De naam is erg toepasselijk: enerzijds betekent het zoveel als ‘maatje’; veel mensen beschouwden hun Trabant als deel van hun familie. Anderzijds verwijst de naam naar Erdtrabant, oftewel satelliet. De auto moest tonen dat de DDR meeging in de technologische vooruitgang, de Republiek leverde in 1957 de eerste satelliet aan de Sovjet-Unie.

Trabant

 Over de trip:
Je vliegt met KLM naar Berlijn waar je verblijft in het driesterren Hotel Berlin Plaza in hartje Berlijn. Het driedaagse (2 nachten) arrangement kost – inclusief Amerikaans ontbijtbuffet – vanaf € 266,- per persoon en dit is inclusief de Trabi Safari Berlin-Classic op basis van 2 personen in een auto. Reisperiode: 8 juli t/m 31 augustus 2011. Kijk HIER voor boekingen en meer info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*