Top 3: auto’s voor vrouwen

Top 3: auto’s voor vrouwen.

Een Amerikaanse autosite heeft ‘de ideale auto’s voor vrouwen’ benoemd. Mannenauto’s, vrouwenauto’s… ik wil daar toch weer eens op in gaan.

Vrouw & Jaguar1

Hoewel mannen dan wellicht vaker voor techniek, pk’s en extra mooie uiterlijkheden gaan, is het niet per definitie zo dat ze veiligheid en praktische snufjes zoals navi niet belangrijk vinden. En omgekeerd geldt hetzelfde: ook vrouwen houden van kracht, luxe en bling. Er is eigenlijk geen verschil, mannen en vrouwen zijn complementair, ze vullen elkaar aan waarbij de accenten zeer subtiel verschillen. Samen de aankoopbeslissing voor een nieuwe auto nemen is dus het meest natuurlijk.

Ik noem even de Top 3 vrouwenauto’s volgens deze site. De argumenten zijn nogal gezocht als je het mij vraagt.

1. Ford Focus – omdat de rijpositie hoog is (?) kunnen kleine mensen deze auto gemakkelijk besturen. Bovendien is de auto – volgens deze site – ruim.

ford-focus-2011

2. Honda Civic – omdat het een ‘groene’ auto is en daarbij tamelijk waardevast, comfortabel en veilig. Tja, zo kan ik nog wel dertig auto’s opnoemen.

Honda civic

3. Honda Fit (bij ons heet-ie Jazz) – omdat het een ideale stadsauto is. Als reden wordt ook genoemd dat er wel zes airbags in zitten en – weer – dat hij een goede inruilwaarde heeft.

Honda-jazz

Allemaal goede en leuke auto’s, daar niet van. Maar om ze nou in een Top 3 ‘vrouwenauto’s’ te zetten = Kul…

2 Comments on “Top 3: auto’s voor vrouwen

  1. Je zegt het zelf al “Een Amerikaanse autosite”!!
    Alles wat daar kleiner is dan een Hummer H1 is een vrouwenauto 😉

  2. Ja, je hebt gelijk, voor de Amerikanen wel ja. Al hoor ik ook veel Nederlandse vrouwen over hun geliefde SUV’s 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*