Tom Tom Go- nieuws!

Hij is mijn favoriete bijrijder en deze week werden de nieuwe systemen onthuld: TomTom GO 720 en TomTom GO 520.

tomtom.jpg

De lijst van moois is bijna oneindig. Behalve dat-ie er super uitziet met z’n grote 4.3 inch aanraakscherm met kraakhelder 3d afbeeldingen, kun je er nu kaarten mee aanpassen en aanpassingen gemaakt door andere gebruikers toepassen.
Hij reageert op je eigen stem en dus kun je voortaan gewoon bijvoorbeeld ‘Amsterdam’ en ‘P.C. Hooftstraat’ inspreken en Tom leidt je ernaar toe. Op de ‘oude’ Tom zat al een handsfree functie, die is verbeterd en nu van nog hogere kwaliteit: dus meer gebruiksgemak. Ook heeft-ie een ingebouwde FM-zender om geluid via de autoradio te beluisteren. Voor muziek kun je ook de geïntegreerde MP3 speler of door hun iPod op de TomTom GO aan te sluiten. Daarnaast kunnen muziek en navigatie-instructies naadloos via de boxen van de autoradio worden afgespeeld via de geïntegreerde FM-zender. En er zitten slimme en leuke extra’s op: zo kun je bijvoorbeeld de navigatie-instructies met je eigen stem opnemen. Mmm, maar dan maak je dus ook ruzie met jezelf als het ‘mis’ gaat. ;-)) “Ik moet helemaal niet hier rechts, muts!”[IMG=image.asp?file=tomtomscherm.jpg;390;222]De makers zeggen overigens dat Tom nu in je broekzak past. Maar dat ligt natuurlijk vooral aan je broek… Hij weegt in elk geval maar 220 gram.
Het uitgebreide “Help Me” menu bevat informatie zoals de weg naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, informatie over de onderhoud van de auto en EHBO instructies. Ook fijn: je krijgt de meest recente en actuele verkeersinformatie doordat de systemen compatibel zijn met de RDS-TMC ontvanger voor verkeersinfo en TomTom’s PLUS dienst TomTom Verkeersinfo (hiervoor moet je wel een abo hebben). De nieuwe TomTom GO productlijn volgt de veelgeprezen GOx10 serie van afgelopen jaar op met twee modellen: de TomTom GO 720 en de TomTom GO 520.De nieuwe TomTom GO reeks zal vanaf het derde kwartaal van 2007 beschikbaar zijn in Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*