Tanken: Ergernis Top 10 van vrouwen

tanken Auto(gerelateerde)onderwerpen komen steeds vaker in verband met vrouwen voorbij. Het AD publiceert vandaag een onderzoek dat werd uitgevoerd door verzekeraar Onna-Onna over vrouwelijke ergernissen bij het tanken. Hier is-ie:

1. Vieze toiletten. Ik ben het daar helemaal mee eens, al is het bij Shell meestal wel oke. Nadeel is daar is weer dat ze dan soms weer een toiletjuffrouw of meneer die dan weer 50ct van je wil. Tamelijk belachelijk als je net voor 80 euro hebt getankt…

tanken2

2. Asociaal gedrag van andere bezoekers. Ook eens. Je auto bij de pomp laten staan als je zelf een broodje gaat eten is zo dom. Net als met de motor aan op je bumper gaan staan als je nog volop staat te vullen.

3. Vieze handen. Inderdaad, soms hangen er geen doekjes of plastic handschoenen.

4. Onveilig gevoel. Mmm, daar heb ik zelf geen last van. Maar de dames klagen dan over slechte verlichting en toiletten achterom. Dat laatste heb ik ook wel eens ervaren, da’s idd vervelend.

5. Tanken gaat niet gemakkelijk. Een hartgrondig: JA! Je moet vreselijk hard knijpen. Bij een volle tank sta je zo vijf minuten met kramp in je handen.

6. Rijen voor de pomp en de kassa. Tja, of men daar iets aan kan doen. Soms denk ik wel: gooi nog een kassa open. Maarja, ze zullen het ook met personeelstekort moeten doen.

tanken3

7. Opdringerige, starende mannen. Tja, ja, ik ken ze. Van die koffie lurkende, sauzijcenbrood-kauwende truckchauffeurs die je ongegeneerd aanstaren als je tankt en komt afrekenen.

8. Onprettige omstandigheden door kou, wind en benzinestank. Ja, ook eens. Het is een vrij onbeschermde omgeving. Nu weet ik niet of je aan benzinestank iets kunt doen…

9. Overdaad aan pornografische bladen wardoor je je kinderen niet mee naar binnen neemt. Heb ik zelf geen ervaring mee, maar kan het me voorstellen.

10. Onvriendelijk personeel. Ja, kan ik ook in meevoelen. Maar dat geldt niet alleen op tankstations, me dunkt.

(Bron: AD en Onna-Onna)

9 Comments on “Tanken: Ergernis Top 10 van vrouwen

 1. @Karel: hij is leuk! Overigens nooit zo’n pomp tegengekomen…of ben ik nu zo sterk? Een blik in de spiegel: laat maar.

  Verder toch een beetje een overbodig onderzoek van een onbekend bedrijf, zodat ze weer eens de krant halen.

  1. Gewoon plassen voordat je in de auto stapt. Plannen, dames! Wel eens in de trein naar het toilet geweest?

  2. Ja, dat snijdt hout. Dat soort mensen laat ook hun boodschappenkarretjes midden op het pad staan.

  3. Een flesje met dat ‘wassen zonder water’ spul helpt tegen het ergste. Een slimme meid is op een autorit voorbereid!

  4. Gewoon niet ’s avonds tanken? Ik denk dat de meeste mannen ook niet happy zijn in die situaties. Weer een kwestie van plannen.

  5. Ah…. blijkbaar ben ik toch een verklede vent.

  6. Een VROUWELIJKE ERGERNIS? Mannen vinden dit leuk? Weleens met haast een treinkaartje moeten kopen.

  7. Let je daar op? Dan kan je wel aan de gang blijven…

  8. Duh… ga eens met de trein, sta je nog langer in de kou. Watjes!

  9. Hoe zorg je er anders voor dat die vrachtwagenchauffeurs veel koffie lurken en saucijzenbroodjes eten? Anders zijn ze zo weer weg. Dit is niet uniek voor benzinestations.. Wat denk je van de Media Markt, etc. waar dat spul op 70 cm hoogte staat? Als vierjarige heb je zo gratis voorlichting!

  10. Welkom in de echte wereld….

  Als iemand een treinthema in bovenstaande tekst meent te vinden: ja, ik ga sinds een paar weken een paar keer per week met de trein naar mijn werk. Het is dat of vreselijk vroeg mijn bed uitkomen om de files voor te zijn. Maar of ik er aan ga wennen? Kansloos.

 2. Punt 5:
  Je moet toch niet constant staan knijpen? Knijpen, vastzetten met metalen ‘clipje’ en laten vollopen, weer knijpen en clip lossen.
  Of tank je voor een bepaald bedrag/aantal liter zodat je tijdig moet kunnen stoppen?

  En voor de Belgen: http://www.brandstofprijzen.be

 3. Nee, dat wilde ik ook zeggen, dat kan bijna nergens meer hoor! Dus: sterke handen is wel handig bij het tanken. Oef… 🙁

 4. Punt 5: De tankdop tussen de handle drukken, werkt bij mij(n Ford) goed. Kan ik ondertussen mijn ramen ff wassen of de snoeppapiertjes in de vuilnisbak gooien.

 5. @Klassiererrally en Viola:
  Hier in België zijn die er precies altijd waar ik tank (Q8, Esso, Dats24).
  Nu, dan heb je wel een punt. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*