Stoffen cabriodakje? Keep it clean!

vrouw auto 9Cabriolets, zowel met hard- als softtops zijn weer volop in het straatbeeld te bewonderen. En hoewel de stoffen die nu voor cabriodaken zoals van de Audi A3, BMW 1-serie en VW Golf Cabrio gebruikt worden een stuk minder besmettelijk zijn, blijven ze vlekgevoeliger zijn dan de hardtops. Als eigenaar sta je je een ongeluk te boenen als op insectenresten, vogelpoep of honingdauw…

Nu ontdekte ik onlangs een superschoonmaakgoedje dat speciaal voor dit ongemak is gemaakt: Swissvax Lotos Protectant. Deze spray is speciaal gemaakt voor het onderhoud en langdurige bescherming van stoffen cabriodaken. Spuit het erop en je ziet meteen het zogeheten ‘Lotos effect’. Druppels rollen, zoals dat op de bladeren van een Lotusbloem mooi te zien is, heel sierlijk van de stof af. En nemen daarbij al het vuil mee, dat door het beschermende, water- en vuilafstotende laagje niet in de stof kan dringen. 

VW-Golf Cabrio

Swissvax Lotos Protectant zit in een elegante sprayflacon en is nog ‘groen’ ook; de gebruiksvriendelijke spray is CFK-vrij. De inhoud bevat tien keer  meer actieve, beschermende ingrediënten dan de reguliere middeltjes zodat je cabriodak jaar en jaar uit als nieuw oogt. 
swissvax-lotos-protectant-setAchter Swissvax zit ook nog een leuk verhaal: het merk levert al ruim tachtig jaar autocosmetica van topkwaliteit van perfectionisten, voor perfectionisten. De producten zijn oorspronkelijk ontworpen aan een Zwitserse keukentafel; de oude heer Anwander vond geen product goed genoeg voor zijn geliefde klassiekers en begon zelf hoogwaardige ingrediënten voor wax te mengen. Het resultaat van die jarenlange ervaring is een klein maar zeer succesvol familiebedrijf dat door de meest prestigieuze autofabrikanten ter wereld wordt erkent als de allerbeste. Merken als Mercedes-Benz, Lamborghini, Spyker en Rolls Royce laten zelfs hun eigen ‘autocosmetica’ ontwerpen door Swissvax zodat de kleuren en lak van de wereldberoemde modellen optimaal behouden blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*