Ster van de Show: Mercedes Benz CLS 63 AMG

Bij Mercedes-Benz zijn ze de laatste jaren goed bezig, naar mijn smaak. Dit gesculptuurde werkje trok in ieder geval mijn blikken, en staat momenteel te blinken op de show van Los Angeles: de CLS 63 AMG.

Mercedes CLS AMG-3

De brede grille met centraal geplaatste ster verwijst naar de SLS AMG en de speciaal voor dit model ontworpen motorkap, brede spatborden, gewelfde heupen, achterspoiler (optioneel van carbon) en de diffuser met dubbele uitlaatpijpen maken het model heerlijk sporty. Tel daarbij de 19-inch lichtmetalen AMG-gympen in triple-spaak design op en voila: hier staat een comfortabele sprinter.
MercedesBenz CLS AMG-2

Leuk in het interieur zijn de AMG sportstoelen die bekleed zijn met het fijnste nappaleder en het nieuwe driespaaks AMG-sportstuur met aluminium schakelpaddles. Het stuur is bovendien aan de boven- en onderzijde afgevlakt.

MercedesBenz CLS AMG-1

Het hart van deze vierdeurs machine bestaat uit een nieuwe 5,5 liter grote AMG V8 biturbo-motor met een vermogen van 557 pk (en 800 Nm). Hij werkt samen met de AMG Speedshift zeventraps sport-transmissie. Drinken doet deze sporter met mate: gemiddeld 9,9 l/100 km.

4 Comments on “Ster van de Show: Mercedes Benz CLS 63 AMG

  1. De immer kritische KR… 😉 Ben het met je eens, het is een vrij druk lijnenspel voor een Merc, maar ik vind dat ze het wel kunnen gebruiken. Geeft toch wat meer expressie.

  2. De nieuwe schijnt een stuk beter te rijden, maar als ik ni de markt was zou ik toch geneigd zijn naar een uitloopexemplaar van het origineel te grijpen… Die leek zo weggereden uit Metropolis, bij die nieuwe krijg ik meer een tacky Disco Deutschland associatie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*