Snelle Audi TT-S

Voila: de snelle versie van Audi’s TT, de TT-S! Me likie! 

Deze sportieve versie kreeg meer vermogen (272 pk) en koppel (350 Nm) dan ooit en kan daardoor bijvoorbeeld in 5.2 seconden van 0 naar 100 sprinten. De TT-S is 22 pk en 30 Nm sterker dan de 3.2 V6 uitvoering, maar de motorinhoud is identiek aan dat van de standaard 2.0 TFSI versie. Waarom is-ie dan sneller? Technische snufjes zoals turbo en directe inspuiting dus. Fijn is ook dat je als bestuurder kunt kiezen uit dempersystemen waardoor je niet aldoor op de hardere sportstand hoeft te rijden, maar ook kunt kiezen voor een softere touch van de schokbrekers.
Uiterlijk kreeg de TT-S een andere voorbumper en het middenste deel van de Single Frame Grille en de uitsparingen waarin de mistlampen zitten zijn anders dan die van de ‘gewone’ TT. Ook in het interieur sportieve details met andere meters en een ander stuur met het TT-S embleem. Schon gemacht meine Herren aus Ingolstadt!

Op de show in Detroit ga ik hem in levende lijve ontmoeten… 🙂

2 Comments on “Snelle Audi TT-S

  1. Viola, wil je in Detroit niet even rondvragen of er een sponsor is die ons zorgvernieuwingsproject: de Nederlandse MetaCognitieve Training, wil steunen? Zou een goede grap zijn! Het levert zo´n sponsor veel gratis publiciteit en eeuwige roem op binnen de GGZ, omdat er nog nooit een autofabrikant is die een cent heeft uitgegeven aan de GGZ. Prachtige gelegenheid voor zo´n fabrikant om zich te profileren. Ik beloof dat ik er in een veelgelezen landelijke blad als bijvoorbeeld de GGZGazet uitbundig melding van zal maken. Ook van jou belangeloze inzet voor mensen die nooit een prachtige rode of witte auto kunnen kopen. Kijk, dat maakt nou het verschil tussen een vrouwelijke autojournaliste en mannelijke autotrommelmoppentappers! Verwijzing in een artikelt in de GGZGazet naar je website met als kop: ´Carwoman Viola trapt op het gaspedaal om anderen vooruit te helpen´. Deal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*