Shelby schrijft weer historie

shelby3 Ik mag tegenwoordig graag het internet afstruinen op zoek naar bijzondere beestjes. Hier eentje die in deze categorie valt en waar ook nog een leuk verhaal aan vast zit. Dit bijzondere stukje speelgoed is namelijk de legendarische Shelby Cobra Daytona Coupe uit 1965.
shelby1

Het was de allereerste Amerikaanse auto die Ferrari versloeg tijdens een series wereldkampioenschap. Het verhaal wil dat Enzo Ferrari in de zomer van 1963 op het laatste moment een deal liet klappen die Ford 50% eigenaar van Ferrari zou gaan maken.

shelby2

Daarop antwoordde men bij Ford met wraak in de vorm van deze snellerik. Hij is gebaseerd op de iconische Shelby Roadster, maar voor de gelegenheid voorzien van een speciaal ontworpen aerodynamisch lijf om extra snelheid op z’n teller te krijgen.

shelby31

Met een groot blok – de voor de races getunede Ford 427 V8 – bleek dit beestje in staat om de Italianen in 1965 in het stof te laten bijten zodat de FIA GT titel in 1965 meereisde naar de States.

shelby4

Dit prachtige stukje historie zal zeer binnenkort voor een astronomisch bedrag van eigenaar veranderen, (van wie hij nu is, weet ik niet) volgens schattingen zal hij 10 tot 15 miljoen dollar opbrengen als hij op 15 mei tijdens de Dana Macum Original Spring Classic onder de hamer gaat.

shelby5

En dan schrijft deze Shelby opnieuw historie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*