Saab Aero X Concept wint prijs

Vandaag werd bekend dat de Saab Aero X Concept door het Britse automagazine Autocar is gekroond tot ‘Concept Car of the Year’. Ik bekeek dit studiemodel op de Salon van Parijs samen met designchef Bryan Nesbitt.

saabconcept.jpg

(Foto: Jeroen Maas).Het futuristische model, waarop Nesbitt zeer trots is, werd op de show van Geneve al tot ‘Beste Auto van de Show’ uitgeroepen.

saabaeroxconcept.jpg

Chas Hallett, hoofdredacteur van Autocar zei: “De Aero X laat zien hoe kenmerkende Saab-designelementen kunnen worden gecombineerd met moderne vormgeving, zelfs in een 400 pk sterke super-coupé. Het feit dat de auto ook beschikt over futuristisch design en interieurelementen, die even overtuigend als origineel zijn, laat zien hoe veel mooier een auto er zonder voorste dakstijlen uit kan zien, en dat maakt de auto nog beter.”

saabaeroxconcept2.jpg

“We zijn erg trots op deze onderscheiding,” licht Bryan Nesbitt, Executive Director of Design van General Motors Europe toe. “De Saab Aero X is veel meer dan alleen een conceptauto. Het is een bevestiging van de designrichting waarmee wij met Saab de toekomst in gaan.”De Aero X is ook een duidelijke uitwerking van Saab’s betrokkenheid bij fossielvrije brandstoffen. Om er zeker van te zijn dat de prestaties zouden ‘matchen’ met het uiterlijk werd de Aero X voorzien van een 400 pk sterke V6 Turbo BioPower-motor, die op pure bio-ethanol, E100, rijdt.

saabaeroxconcept3.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*