Robert Doornbos tijdelijk buiten spel

Via zijn website geeft coureur Robert Doornbos het laatste nieuws:
Robert, na een succesvol 2007 is het de afgelopen weken wat stil rondom je geweest. Kan jij ons door de gebeurtenissen van de afgelopen weken heen praten?

“Ik besef dat het stil rondom me is geweest, maar we hebben zeker niet stil gezeten. Samen met mijn management hadden we onze focus gericht op deelname aan de nieuwe, uit de Champ Car World Series en IRL, samengevoegde Indycar serie. Een in mijn ogen logische stap na mijn eerste succesvolle jaar in Amerika in 2007. Amerika was een nieuw avontuur voor me, maar ik voelde me er direct prima thuis. De resultaten met Minardi Team USA waren super en na 2 seizoenen geen champagne spuiten tijdens de F1 Grand Prix was het een heerlijk gevoel om dit weer wel te doen tijdens de seizoensopener in Las Vegas en vele keren daarna! Ook al heb ik de titel mis gelopen in mijn eerste Champ Car World Series seizoen, ik was al snel titelfavoriet voor 2008. Samen met iedereen binnen Minardi Team USA was ik klaar voor een vervolg op mijn ‘American dream’.

Hij vervolgt: 

“Het verliep echter anders toen de fusie tussen IRL en CCWS werd aangekondigd… Ik blijf erbij dat dit het beste is voor ‘open wheel racing’ in Amerika, maar het kwam helaas niet op het allerbeste moment. Omdat de fusie van CCWS en IRL pas erg laat rond kwam, moest er door iedereen, teams en rijders, veel geregeld worden. De teameigenaren van Minardi Team USA besloten eind februari helaas de stekker uit hun winnende team te trekken en niet door te gaan in de nieuwe Indycar series.

Een enorme domper. Drie weken voor de start van het nieuwe seizoen waren er ook geen competitieve stoeltjes meer beschikbaarheid bij de andere topteams, die me eerder al aanbiedingen hadden gedaan. Met veel nieuwe elementen (nieuwe wagen, andere circuits, etc.) geloofde ik in het voordeel van continuïteit, maar dat is er jammer genoeg door de omstandigheden bij Minardi Team USA niet van gekomen. En dit brengt mij, en mijn trouwe fans, in een moeilijk pakket voor dit seizoen.

Vanuit mijn oogpunt is het eigenlijk een bijna ongelooflijke situatie waarin je terecht kan komen als coureur. De teams die nog een plek hadden, kozen de afgelopen weken voor rijders met grote sponsoren. Ik heb vorig jaar een hele sterke eerste indruk achtergelaten in Amerika met twee overwinningen, zeven podiums en de ‘Rookie of the Year’ titel, maar sta nu dus tijdelijk toch met lege handen. Voor het rijden op ovals in de Indycars hoef ik echt geen dik salaris maar wil ik wel een competitieve auto waarmee ik succes kan behalen.”

Het nieuwe Indycar seizoen gaat dit weekend van start in Homestead. Reis je daar wel naar af of blijf je in Europa?

“Tot mijn spijt zit ik nu nog in Europa… Ik ben wel uitgenodigd om de seizoensopener van de Indycars bij te wonen door een team waar ik in de nabije toekomst iets mee kan opbouwen. Dan moet je denken aan een debuut bij de Indy 500, misschien wel de meest bekende race op aarde. Ik ben er waarschijnlijk dus wel weer bij in Miami. Ook heb ik een uitnodiging gekregen om de feestelijke laatste race van de CCWS te racen in Long Beach, maar dit staat niet bovenaan op mijn prioriteitenlijstje. Mijn gevoel zegt dat ik beter kan werken aan iets moois voor mijn toekomst in Amerika. Maar autosport is een apart wereldje waar dingen razendsnel kunnen veranderen. Vlak mij dus niet uit voor het hele seizoen. Ik heb goede hoop snel ergens in een competitief stoeltje te kruipen!

“Ik besef dat dit vervelend nieuws is, zeker voor mijn trouwe fans, maar we hebben samen afgelopen jaar de successen gevierd met het Wilhelmus en champagne, maar helaas moeten we nu tijdelijk ook deze onzekere tijd delen. Één ding is voor mij zeker: ik ben ervan overtuigd dat ik sterk terug zal komen in de nabije toekomst en dat we snel weer als vanouds kunnen genieten!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*