Q & A met Robert Doornbos

Vanuit Monaco een Q & A met Robert Doornbos:

KOM JE DE WINTER NOG EEN BEETJE DOOR?
RD: “Ja hoor, maak je om mij maar geen zorgen. Ik woon in Monaco en daar pluk ik deze maanden extra de vruchten van. De afgelopen weken heb ik bijna fulltime in de buitenlucht getraind om topfit aan de start van het nieuwe seizoen te komen. Ik maak dagelijks heel wat kilometers te voet, op mijn racefiets en mountainbike in de omgeving hier. Later deze week ga ik ook weer eens drie dagen langs bij Dr. Ceccarelli en zijn Formula Medicine gym. Back to my roots, zeg maar. En natuurlijk heb ik eind vorige maand meegedaan aan de 24-uurs race van Daytona. Een leuk tussendoortje!”

KAN JE ONS AL MEER VERTELLEN OVER JE PLANNEN VOOR 2008?
RD: “Het klinkt erg cliché, maar we zijn achter de schermen natuurlijk druk bezig. Mijn focus ligt 100% op Amerika. Ik heb het daar in 2007 prima naar mijn zin gehad en wil graag verder bouwen op mijn prima debuutjaar. Omdat ik de lat hoger leg, wil ik wel over een sterk pakket beschikken. Minardi Team USA heeft een streepje voor bij mij, maar ook andere topteams informeren naar mijn diensten. Ik ben dus positief over mijn kansen. Op dit moment zijn alle ogen gericht op wat er uit de gesprekken tussen de CCWS en IRL uit gaat komen. Gaat Champ Car zelfstandig door of worden beide series samengevoegd? Iedereen, teams en rijders, hebben hun besprekingen daardoor logischerwijs even gepauzeerd.”

HOE KIJK JIJ TEGEN DIE MOGELIJKE SAMENVOEGING AAN?
RD: “Ik volg het uiteraard op de voet en sta er positief tegenover. Ik had me vooraf ingesteld op een tweede seizoen Champ Car. Vorig jaar heb ik de serie, wagen en circuits leren kennen. Dit jaar moet ik daarvan mijn voordeel zien te behalen. Vorig jaar heb ik zeg maar gezaaid, nu is het tijd om te oogsten. Mochten beide series inderdaad samengaan, zal er veel veranderen. Het kampioenschap wordt dan sterker (meer wagens aan de start), beter (meer grote namen), intensiever (meer races) maar vooral veel uitdagender. Ik heb nagenoeg geen ervaring met het rijden op ovals, de wagen, etc. Ik zal het dus moeten benaderen als een tweede ‘rookie year’ en mijn doelstellingen waarschijnlijk moeten bijschaven.”

EEN PAAR JAAR GELEDEN WAS JE NOG NIET ZO ENTHOUSIAST OVER OVALS.
RD: “Klopt. Ik ken een paar jongens in de IRL zoals Ryan Briscoe en Kosuke Matsuura die klappers hebben gemaakt die ik liever niet zelf overdoe. Toch heeft een jaartje Amerika mijn gedachten veranderd. Ook mijn contacten met Arie Luyendijk hebben hier ongetwijfeld in meegespeeld. Ik zie het nu toch veel meer als een uitdaging.”

WANNEER KUNNEN WE ‘WITTE ROOK’ UIT JE SCHOORSTEEN VERWACHTEN?
RD: “We moeten eerst de situatie in Amerika maar eens afwachten. Ikzelf heb al wel een idee wat ik wel/niet wil. Daar zijn we dan ook mee bezig. Mocht Champ Car toch zelfstandig doorgaan, wil ik tijdens de volgende collectieve test, de zogenaamde Spring Training op Laguna Seca half maart, weer in actie komen. Als de series wel samengaan, moeten we eerst maar eens goed bekijken wat dan de mogelijkheden zijn.”

BEDANKT VOOR HET INTERVIEW. SUCCES DE AANKOMENDE WEKEN!
RD: “Dank je. Ik zorg dat ik helemaal klaar ben voor wat komen gaat. Uiteraard hou ik iedereen op de hoogte via mijn website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*