Porsche Panamera

Ik was erg benieuwd naar de nieuwe Porsche Panamera. Had al wel wat spy-shots gezien, maar kon er nog niet veel over zeggen. Ik herinnerde me wel alle kritiek die Porsche kreeg toen ze met de Cayenne kwam: dat kon toch niet, een sportwagenmerk die een SUV gaat bouwen… Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste versie van deze gigant ook niet echt mooi vond, hoewel hij meteen goed verkocht. Over deze Panamera heb ik wel meteen een goed gevoel.

Denk dat het – mede door de kredietcrisis – niet zo’n verkoopknaller gaat worden als de Cayenne, maar volgens mij is er wel markt voor zo’n vierzits-Porsche.

2 Comments on “Porsche Panamera

  1. Heb vanmorgen ook ‘t persbericht over de Panamera gekregen.
    Ik denk wel dat ‘t ding een verkoopknaller gaat worden, maar vind ‘t geen echte schoonheid.
    De rij-eigenschappen zijn ongetwijfeld top-notch, maar als anglofiel zou ik toch voor de Aston Martin Rapide kiezen…

  2. Ik vind deze Porsche van voren stiekem wel wat van een Corvette weghebben. Niet dat hem dat misstaat overigens :). Verder is het een weinig verassende auto: typisch Porsche natuurlijk met een lekker dikke achterkant.

    Ik denk trouwens wel dat zo’n Aston Martin Rapide (of een Lamborghini Estoque for that matter) een stuk duurder zal worden: Die zie ik niet zo snel met een ‘armzalig’ 300pk zescylindertje geleverd worden 🙂
    Reken voor deze Porsche maar op vanafprijzen die een stukje boven die van de MB CLS 350 liggen: zo’n 90.000 euri dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*