Porsche 911 ‘Fashion Car of the Year’

We krijgen een persbericht: ‘De nieuwe Porsche 911 is uitgeroepen tot ‘Fashion Car of the Year 2012′. Deze titel betekent dat de iconische sportwagen officieel ‘de meest hippe, trendy en spraakmakende auto’ van dit jaar is. De Fashion Car of the Year Award werd op 19 mei uitgereikt door Jort Kelder. Dit gebeurde op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.’

De titel vind ik jammer, want hip en trendy vind ik volkomen verkeerde benamingen voor deze iconische auto. ‘Hip & Trendy’ zijn woorden die ik zou gebruiken voor iets goedkoops dat al na een paar maanden gedateerd is. Deze auto is dat niet. Laten we het persbericht even verder lezen:

‘De Fashion Car of the Year-verkiezing is een initiatief van TopGear Magazine Nederland en van modehuis Oger. Met de verkiezing, die dit jaar voor het eerste werd georganiseerd, willen de twee initiatiefnemers benadrukken dat een auto ook een ‘fashion-item’ is. Roland van der Spek, hoofdredacteur TopGear: “In tegenstelling tot andere verkiezingen draait het dan ook niet zo zeer om zaken als prestaties, comfort en veiligheidsniveau, maar vooral om de ‘looks’. Bijna 50 jaar na de eerste 911 heeft Porsche met deze zevende generatie 911 wederom een icoon neergezet.”

Aha, ik zie dat dit vooral een poging is om de titel Topgear en het merk Oger te promoten. Meeliften op.., heet dat. We lezen verder:

‘De Fashion Car of the Year-verkiezing bestond uit twee fasen. Om te beginnen was het mogelijk om via de site van TopGear een stem uit brengen op één van de 14 genomineerde auto’s. Het spectrum was daarbij bijzonder breed: van stadsauto via SUV tot en met high performance sportwagen. De laatste mogelijkheid om te stemmen was op 11 mei. Vervolgens zijn alle stemmen bij elkaar opgeteld en daaruit kwamen zes finalisten inclusief de winnaar naar voren. Deze zes auto’s verzamelden zich op 19 mei bij Modehuis Oger in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Tijdens een feestelijke bijeenkomst maakte juryvoorzitter Jort Kelder bekend dat de Porsche 911 met een grote meerderheid van stemmen was verkozen tot ‘Fashion Car of the Year 2012′. Dat betekent dat de sportwagen zich de meest hippe, trendy en spraakmakende auto van dit jaar mag noemen.’

‘Hannie Steeman, PR manager van Pon Porsche Import die de award in ontvangst nam is trots op wéér een onderscheiding voor de nieuwe 911. Begin mei ontving het sportwagenicoon nog de prestigieuze red dot award voor product design: “De nieuwe 911 wordt geroemd om zijn dynamische kwaliteiten. Tegelijkertijd dankt hij zijn iconische status ook aan zijn tijdloze design, waardoor hij herkenbaar is én blijft. Het doet ons deugd om door deze verkiezing bevestigd te krijgen, dat modegevoelige autoliefhebbers hiervan ook de (meer)waarde inzien. Bovendien onderstreept deze titel de veelzijdigheid van de 911 nog eens extra; dit is een sportwagen die op alle fronten uitblinkt.”

Ambivalent dus… tijdloos design, ja… hip & trendy… neuh… Het is gewoon een fijne auto. Dit schreef ik erover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*