Patrick Dempsey opnieuw op Le Mans

Een paar weken geleden kondigde Mazda al aan dat het naar le Mans zou komen om hun klassieke 787B racer te showen. Het model won in 1991 en nu heeft de Japanse autobouwer bekend gemaakt dat de auto bestuurd zal worden door niemand minder dan Mister McDreamy himself: Patrick Dempsey.

Patrick Dempsey-Mazda

Vorig jaar volgde ik de acteur al op Le Mans, dit jaar lonkt de racewereld opnieuw naar de acteur die al jaren een zwak heeft voor de racerij. Daytona is een van zijn favorieten – hij deed zijn rondes vorige week in de Dempsey Racing Mazda RX-8 ; de man heeft zelfs een eigen raceteam. Onlangs werd bekend dat hij na dit seizoen stopt met zijn rol in Grey’s Anatomy, dus wellicht gaat hij in de komende jaren fulltime voor het racen. Go Patrick! Over Mazda zegt hij: “Ik ben al sinds 2007 lid van de Mazdaspeed familie en race een drierotor RX-8 in de Grand-Am GT competitie. Mazda liet me vorig jaar van de fantastische RX-792P proeven. Ik ben dol op de historie van de sport en om de klassieke 787B te mogen rijden – de auto die de meest fantastische overwinning uit de Mazda historie behaalde – is een grote eer.” Hier een fotogalerij.

Mazda_787B_LeMans_3_
Mazda werd in 1991 de eerste Japanse automaker die Le Mans won, een record dat Honda, Toyota en Nissan nog moeten evenaren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*