Oprah Winfrey zegt: ‘auto is No Phone Zone’

Oprah Winfrey is een deal aangegaan met de Amerikaanse Governors Highway Safety Association en een aantal andere organisaties om mensen ervan bewust te maken dat ze zich tijdens het autorijden niet moeten laten afleiden door bijvoorbeeld telefoontjes.

Oprah Winfrey

De beroemde Amerikaanse praatshow-diva besteedde in haar show vorige week een hele special rond de gevaren van bellen en rijden. Ze interviewde families van slachtoffers en startte de campagne ‘No Phone Zone’ waarbij bestuurders erop attent worden gemaakt dat je een rinkelende telefoon tijdens het rijden beter niet kunt beantwoorden. Of: dat er ook een ‘stil’ functie op zit! Winfrey zal ook deelnemen aan een aantal rallies door de States waarbij ze steden als Atlanta, Detroit en Los Angeles aan zal doen om het woord te verspreiden. Of het helpt? Bij mij wel, headsets waren al nooit aan mij besteed, nu neem ik gewoon niet meer op achter het stuur. Laat een berichtje achter, dus! 🙂

10 Comments on “Oprah Winfrey zegt: ‘auto is No Phone Zone’

 1. Ja, dat lijkt me een goed plan 😉
  Ik denk meer dat het gaat om de afleiding van telefoongesprekken. Al denk ik dat het ondoenlijk is om dat te verbieden. Dan zou je ook niet meer met een passagier mogen praten onder het rijden. Ik merk altijd wel dat het afleidt, ik rijd heel vaak verkeerd met iemand naast me, terwijl dat zelden gebeurt als ik alleen rijd.

 2. @ Viola
  Ik vrees dat nochtans flink wat mannen graag zouden hebben dat het verbieden van gesprekken te hebben in de wagen ingevoerd wordt. 🙂
  En over dat verkeerd rijden, maakt het nu echt uit welke verlaten bosweg je kiest? :p

 3. Grapjas. En over dat mannen gesprekken zouden willen verbieden: er zijn ook vrouwen die vinden dat hun wederhelft teveel kletst. Hokjesdenken is zooo passe…

 4. Owkey de grapjes waren flauw en clichématig, maar vergeef het me de werkdag zat erop en het zonnetje scheen, in euforie zegt/schrijft een mens dan al wel eens rare dingen. Enja clichés blijven wel een goede bron voor (al dan niet geslaagde) grapjes!

 5. ” ik rijd heel vaak verkeerd met iemand naast me, terwijl dat zelden gebeurt als ik alleen rijd.” Nog een cliché dan: Ja ja, als je alleen rijd dan wilde je wat van de buurt zien of je ontkent gewoon dat je verkeerd reed omdat het toch niet te controleren is. (klein beetje plagen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*