Opel Antara

Afgelopen donderdag en vrijdag reisde ik met Opel af naar Finland (waar overigens nog geen vlokje sneeuw was gesignaleerd terwijl er normaal minstens een meter ligt rond deze tijd) om hun nieuwe Antara aan de tand te voelen.

viola in antara.jpg

Het is Opel in elk geval gelukt om een heel aardige SUV neer te zetten. Maar tijdens de persconferentie werd gezegd dat het een SUV is voor mensen die zich (houd je vast) NET AAN een SUV kunnen veroorloven… Tuurlijk, een vleugje realisme is leuk. De Opel rijder is nu eenmaal geen BMW-rijder. Maar als ik straks dus gezinnen met deze wagen zie rijden zal ik toch meteen denken: Ach gut… Zo bescheiden hoeven jullie nou ook weer niet te zijn, Opel!In elk geval kent de Antara een instapprijs van 31.725 euro voor de 2,4 liter viercilinder benzinemotor met 140 PK. Maar wie koopt er nou een SUV met benzinemotor? De kleinste diesel zal het vaakst worden gekocht: de 150 PK sterke 2.0 liter cdti die je koopt vanaf 38.625 euro. Wij reden in de (vanaf) 43.455 euro kostende 3.2 V6.

Zijn uiterlijk vind ik best prettig en ook binnenin voelde ik me snel thuis.

viola in antara-interieur.jpg

Wat kritische noten: jammer dat het chroom binnenin echt plastic is. Het navigatiesysteem is tergend traag en zegt pas dat je moet afslaan als je de afslag al voorbij bent… En ik vond de besturing veel te licht en ongevoelig. Ik voel de weg liever wat beter in mijn handen zodat ik een word met de ondergrond. Daar was hier geen sprake van: ik bleef erboven zweven en ik vind dat geen prettig gevoel. Ook schoof ik in vlot genomen bochten behoorlijk heen en weer op het leer; de wagen helt wat over. Daarbij geven tamelijk vlakke stoelen weinig steun. Op de snelweg en tijdens huis, tuin en keuken gebruik is de Antara echter een heel vriendelijk en gewillig beest. Voor de fotograaf heb ik wel zestig keer moeten keren en dat ging behoorlijk moeiteloos. De automaat doet zijn werk redelijk soepel, al voel je het op- en neerschakelen wel duidelijk. Voor deze prijs zal ik er niet over zeuren want je krijgt standaard best veel leuks. Duimen omhoog voor Opel dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*