Op bezoek bij Maybach

De Maybach-treatmentMensen vragen me regelmatig waarom ik in hemelsnaam over blik op vier wielen wil schrijven. Het antwoord is simpel: ik word er blij van. Die schrijfsels worden namelijk vooraf gegaan door geweldige ervaringen met de nieuwste modellen en interviews met bevlogen mensen. Zo was ik vorige week te gast in Stuttgart bij het luxemerk Maybach; het Duitse antwoord op Rolls Royce, om het maar even plat te zeggen. De instapprijs voor zo’n wagen begint bij een slordige €500.000 en kan oplopen tot enkele miljoenen.

maybachenchauffeur.jpg

De bijzondere ervaring begon al bij mijn eigen huisdeur, want er reed een elegante, donkerblauwe Maybach 57 met chauffeur voor om me naar Schiphol te brengen. Het portier werd keurig voor me geopend waarna ik achterin wegzakte in superzacht leer, een dvd’tje keek, een glaasje champagne nuttigde uit de minibar en alle knopjes uitprobeerde: ‘Ah, hiermee gaan de gordijntjes dicht…’

maybachenik.jpg

In Stuttgart aangekomen stond de Maybach 62, de ruim zes meter lange limousine voor me klaar. Uiteraard met chauffeur. Maar eigenwijs als ik ben, dirigeerde ik deze keurige meneer naar een van de ‘tronen’ achterin. Ik wilde zelf rijden en die 5,5 liter V12 motor onder mijn derrière voelen! Het zweet stond me aanvankelijk wel even in de handen, want zo’n wagen netjes door een bocht krijgen is nog een hele kunst.
Aangekomen in het Center of Excellence, de plaats waar Maybach kopers samen met hun persoonlijke-Maybach-assistent hun eigen unieke wagen op maat samenstellen, interviewde ik de gastheer. Die me onder andere vertelde over de diamanten waarmee je het interieur van je Maybach nog eens extra kunt verfraaien. Over de soepele ledersoorten van speciaal voor dit doeleinde gefokte stieren die alleen maar verse kruiden te eten krijgen en in hun stallen naar klassieke muziek mogen luisteren. En over de gouden knopjes en hendeltjes die je, voorzien van je eigen familiewapen, kunt laten aanbrengen. De wereld van de Rich & Famous ging voor me open… Vlak voor vertrek bladerde ik nog even in het gastenboek. Waarin iemand een paar dagen tevoren had geschreven: “Maybach, Thanks for your patience, kindness, knowledge, joy and sympathy. Thanks for an exquisite machine”. Was getekend: Samuel L. Jackson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*