Onder de Carport – Mercedes SL

Vandaag bedacht ik dat ik de rubriek ‘Wat vind ik vandaag weer onder m’n carport’ te lang verwaarloosd heb. In de afgelopen maanden waren daar – tot vermaak van mijn buurmannen en vrouwen – namelijk weer heel wat beauty’s en ook wat minder mooie auto’s te vinden. Voorbeeldjes: de Mercedes C-klasse Estate, Mazda2 en Peugeot 207 SW. Mag je zelf bedenken in welke categorie ze vallen. Op dit moment kan men zich vergapen aan de Mercedes SL 500.

Op de A4 tussen Den Haag en A’dam kwam ik er laatste niemand minder dan Dinand Woesthoff van Kane in tegen, dus dat geeft ‘m wat extra spunk 😉 Het gaat hier wel om de huidige uitvoering, want inmiddels is in de USA net de splinternieuwe SL geintroduceerd. Die ga ik binnenkort ook zeker ‘n keertje ontvoeren, maar de komende dagen geniet ik dus even van de 388 pk sterke achtcilinder van de ‘oude’ en trek sprintjes op de A9. Wedstrijdje Dinand? 🙂 

8 Comments on “Onder de Carport – Mercedes SL

  1. Heb net mijn CLK Cabrio uit 2003 verkocht en ben op zoek naar een R230. Ook sterk dat ie nou net onder jouw carport staat! Waarschijnlijk haal ik de mijne uit Duitsland vanwege de grotere keus en de wat vriendelijkere prijzen.

    Laat je ons nog weten wat je van de auto vindt?

  2. Een R230? Moet je me even inlichten. Is dat een productietitel ofzo? Ik ga zeker nog vertellen hoe-ie rijdt. Kom ik op terug!

  3. R230 is de algemene typeaanduiding voor de SL vanaf eind 2001 toen die op de markt kwam. Het model daarvoor was de R129.

    Laatste model SLK vanaf 2004 is de R171, model daarvoor, vanaf 1996 -2004, had de naam R170. Ieder model heeft zo een eigen code.

  4. Hey Sacha! Gek genoeg heb ik altijd meer sjans in die kleine bakkies. Is minder bedreigend voor de heren he? 😉 Ik denk ook dat velen al gauw veronderstellen dat je een ‘kept woman’ bent als je hierin rijdt. Als je begrijpt wat ik bedoel 🙂 Weten zij veel…

  5. Ja precies, ik had R230 ook al op Wikipedia gevonden. Is dus net zoiets als type-aanduidingen zoals ‘997’ etc bij Porsche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*