Nurburgring – wetenswaardigheden

Ik ben vandaag nog steeds op de Nurburgring, een beroemd circuit dat in de jaren ’20 is aangelegd omdat de mensen in deze Eiffel-streek erg arm waren. De bodem is niet vruchtbaar, het bestaat voornamelijk uit bosgrond. Er werd dus gezocht naar een alternatieve bron van inkomsten. Met de aanleg van de ring is dat helemaal goed gekomen. De wijde omgeving leeft hier nu al decennia-lang van de autosport.

nurburgring3.jpg

Het circuit kreeg de bijnaam Groene Hel. Op sommige stukken zie je letterlijk door het bos de baan niet meer. Er komt een soort groene waas voor je ogen. Veel bochten hebben een hoge moeilijkheidsgraad en ze volgen elkaar ook nog in een hoog tempo op. En dan heb je nog te maken met hoogteverschillen. De hoogste top ligt op 1200 meter en de baan heeft hoogteverschillen van 300 meter. Soms ligt er ijs op plekken waar je het niet verwacht.

nurburgring4.jpg

Op de Nurburgring vallen jaarlijks zo’n twaalf doden… Volgens kenners moet je dit circuit minstens 100 keer gereden hebben om ‘m een beetje vloeiend te kunnen rijden… Ik vertel meer als ik terug ben…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*