Nike jumps Aston Martin

Nike Hyperdunk 3Ik kan me mijn eerste paar Nikes nog levendig herinneren. Het waren van die hoge, witte met de simpele blauwe slash opzij. Bij voorkeur te dragen onder een spijkerbroek. Ze kostten destijds iets van 150 gulden, dus pa en ma waren niet blij met deze gympie-wens. Uiteindelijk heb ik ze wel weten te bemachtigen en lekker dat ze zaten… ik heb ze helemaal aan flarden gedragen. De Nike-slogan is nog steeds een van mijn motto’s: Just Do It. Vandaar dat er een warm gevoel bij me opkwam bij het zien van dit collectors-item Nike paar: de Hyperdunk.

Nike Hyperdunk 1

Ik vind het geen meisjesschoenen, dus ik krijg geen hebberige neigingen.  Maar ze zijn nu al legendarisch. Nike maakt namelijk maar 500 paar en ze worden nu al op Internet verhandeld voor 700 dollar en meer.

Nike Hyperdunk 2

De schoen op zich is niet zo speciaal, maar de representant ervan des te meer: da’s namelijk NBA all-star Kobe Bryant. Hij verscheen in een Nike spotje waarin hij op deze shoes over een Aston Martin Roadster springt die op hem af scheurt. Cool hoor… 😉

Nike Hyperdunk 4

Nike Hyperdunk 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*