Nieuwe Porsche geboren!

Begin december introduceert het Stuttgarter merk een bijzondere Boxster versie op de Autoshow van Bologna. Door het design, de kenmerken, de carrosseriekleur en de filosofie achter het ontwerp, doet deze Boxster RS 60 Spyder denken aan het autosporttijdperk van Porsche in de jaren zestig.

De nieuwe Boxster RS 60 Spyder wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 1.960 stuks en wordt in maart 2008 wereldwijd op de markt gebracht.

De neus van dit speciale model, dat als standaardkenmerk is genomen uit het SportDesign-pakket van Porsche, onderscheidt de RS 60 Spyder duidelijk van de Boxster S. Hij heeft een aangepast uitlaatsysteem, bestaande uit een sportuitlaat in combinatie met een dubbele uitlaatpijp, verhoogt het motorvermogen naar 303 pk.

De in kleur gespoten 19-inch Porsche SportDesign-wielen geven de auto een nog sportievere uitstraling. Daarnaast is het Porsche Active Suspension Management (PASM)  een standaardkenmerk. Dit systeem zorgt onder alle omstandigheden voor een sportieve en comfortabele rijervaring.
De Porsche Boxster RS 60 Spyder staat in maart in de showroom bij de zeven officiële Porsche dealercentra in Nederland. 

Rekeninghoudend met de BPM-wijzigingen in 2008 in Nederland zal de prijs van de RS 60 Spyder € 90.900 (incl. BPM/btw) bedragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*