Nieuwe modekleuren voor auto’s

Monterey-Bugatti-lor-blancWat wordt, na wit, de nieuwe modekleur voor auto’s? Die vraag wordt me wel eens gesteld en ik vind het lastig. Volgens mij is er namelijk niet echt een nieuwe modekleur, alles kan en alles mag. Wel zie ik veel striping en bestickering, vooral kleintjes als de Citroen C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo-achtigen worden vaak uitgedost met racestrepen. Daarnaast zijn two tones en matte wraps wel hot, al vind ik dat laatste ook weer een beetje geweest. Het geeft een auto een beetje crimineel sfeertje: niet altijd gewenst, lijkt me.

Monterey-Bugatti-lor-blanc

Zie hierboven een voorbeeld van een bijzondere two-tone finish op deze Bugatti Veyron Grand Sport. De speciale editie kreeg dan ook de illustere naam Veyron L’Or Blanc (wit goud) en hij ziet eruit alsof een bakker er lekker met suikerwerk op heeft staan kunsten.

Monterey-bugatti-lor-blanc-achter

Helemaal onjuist is de associatie met eten niet: deze one-off is namelijk ontstaan door samenwerking tussen Bugatti en de Duitse Koningliche Porzellan-Manufaktur. 😉

Matte-brown-lamborghini-murcielago

Nog een bijzonder kleurtje staat op Monterey dezer dagen: deze Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV valt op deze manier veel meer op dan als hij bijvoorbeeld fluoriserend groen gespoten zou zijn. Ik vind het prachtig!

Matte-brown-lamborghini-murcielago[2]

De auto begon zijn leven pearly-wit, maar de eigenaar Cats Exotics – een dealer die gespecialiseerd is in supersportwagens – wilde hem laten matchen met een van hun andere bruine Lambo’s, een Diablo 6.0 SE. Deze matte bruine wrap werd speciaal voor deze auto ontwikkeld, de wielen en het logo op de deuren werden afgemaakt met gouden gloss.

3 Comments on “Nieuwe modekleuren voor auto’s

  1. Geeft het woordje ‘blik’ een nieuwe dimensie 😉 Ik vind het erg lelijk, net of je in een spiegel rijdt. Maar he, smaken verschillen. Gelukkig maar.

  2. yep .. die pigmentjes weten wat ..

    de Bugatti is trouwens zoooooo goed gelukt ..
    toen ik die zag dacht ik maar 1 ding ..

    Rembrandt Bugatti ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*