New Ferrari California

 Op dit soort momenten wens ik altijd dat ik een enorm plasmascherm als computerscherm had: MOOI, MOOI, MOOI!! Ferrari is in mijn ogen sinds de F430 eindelijk volwassen geworden. Geen extreem bespoilderde modellen met gapende luchthappers en strijkplanken meer, maar in dit geval gewoon een strak gelijnde cabriolet die wel direct herkenbaar is als Ferrari. Bellissimo!

11 Comments on “New Ferrari California

  1. Vanaf de deuren is het wel gewoon heel erg Ferrari. Doe koplampen zijn van een F430 en die grille lijkt wel van een prins Bernard Ferrari uit de jaren 60 te komen. Eindelijk weer een mooie Ferrari! Top!

  2. Jeff: nee ik vind ‘m niet op een Alfa lijken. Ben het wel eens met Henk Jan. Wel een echte Ferrari, maar geen extreem design. Gewoon mooi.

  3. Zeg ook niet dat ik ‘m niet mooi vind, integendeel… Maar zo op het eerste gezicht leek het op de 8c. Nu ik ze naast elkaar gezet heb moet ik toch naar Pearle…

  4. Komt misschien omdat ze allebei rood zijn? 😉 Ik vind beide prachtig, maar wel duidelijk anders. Hoe vond je de Porsche’s in George?

  5. Hmm, mijn mening is toch wat anders. Waar zijn die tijden dat batita pininfarina nog in 1 weekend een schoonheid als de 275GTB kon tekenen. De designs van de huidige ferrari’s is nogal overdone. Alsof een Ferrari al die luchthappers en kinky uitlaten nodig heeft om zich te bewijzen. Nee, weer een afgrijselijk ding dat de goede naam van de 250 gt california ernstig misbruikt. Na de 456gt, 550 maranello en de 355 is het nooit meer goedgekomen met Ferrari…

  6. De modellen die jij noemt waren voor hun tijd erg mooi. Maar voor nu vind ik deze wel goed gelukt. Ik vind ‘m juist niet overdone.

  7. Je moet ook niet de hele tijd hangen naar het verleden. Deze wagen is mooi. Niet “Ferrari race mooi”, maar gewoon mooi. Als een Aston Martin of een 8C. En een 355 met van die kieuwen aan de zijkant dat was ook weer erg race. Heel anders dan deze California. Eindelijk weer een bloedmooie auto uit Maranello. Geen racerige schreeuwerij dat we de laatste tijd gewend zijn van Ferrari, maar zoals een Ferrari echt hoort te zijn. En wat ze kwijt zijn geraakt in de jaren 70.

  8. De F355 was juist een stuk rustiger vormgegeven dan zijn voorganger, de F348. En eerlijk gezegd vond ik dat ook de laatste écht mooie Ferrari. Ik vind de California nogal een lompe, massieve achterkant hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*