Mitsubishi Rally Dag

mitsubishi-lancer-evo.jpg

Als er een nieuw model wordt geintroduceerd, verzinnen veel importeurs leuke dagjes om ons journalisten bezig te houden. Zo ook Mitsubishi. De nieuwe Lancer Evolution IX werd vlak over de grens in Duitsland aan de pers getoond op een circuit. Daar mochten we niet alleen de nieuwe aan de tand voelen, maar ook naar hartelust rondscheuren in (oudere) Evo’s onder leiding van twee instructeurs.

Geweldig, hoe die auto reageert op ‘een teentje’ gas en op slechts kleine aanwijzingen van mijn handen. Uiteraard gaf ik, als beginnend rallyster, veel te veel gas en ik stuurde veel te vroeg of te laat in op het -best wel uitdagende- parcours dat voor ons was uitgezet. De volgorde is: gas los en remmen, insturen, gas bij… werd me iedere keer door instructeur Dolf (zie column ‘Respect voor de Machine’) op het hart gedrukt. Het lukte heel af en toe wel, dan voel je dat je een wordt met de wagen. Very sexy en behoorlijk verslavend!

viola evo ix.jpg

De eerste rondjes kwam ik nog zonder helm weg, daarna werd me toch echt op mijn hart gedrukt dat ik dat ding moest dragen…

viola met helm.jpg

Natuurlijk werd er een wedstrijdje onder de journalisten gehouden. En ik had me erg voorgenomen om niet als laatste te eindigen. Het ging ook erg goed! Maar ik werd, op een paar honderdste seconden achterstand, toch laatste… Huil… Weer een illusie armer.

viola evoix.jpg

Instructeur Dolf troostte me met een ritje op de quad.

viola op quadje (2).jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*