Mercedes gaat sexy

In de autowereld struikel je tegenwoordig over de filmsterren, VIP’s en wannabe’s die allemaal – op ingehuurde basis – iets over auto’s te melden hebben. Meestal krijg ik hevige braakneigingen van de ingestudeerde kletspraatjes over hoe gewéldig ze ‘hun’ automerk vinden. Het kwijl van de sponsordeals druipt ervan af, zij rijden namelijk gratis…
Dus toen ik afgelopen zaterdagavond tijdens de noord Amerikaanse autoshow in Detroit niemand minder dan Sex and The City-ster Kim Cattrall (Samantha Jones) tegen het vege lijf liep, bereidde ik me op iets dergelijks voor en liet achter de coulissen alvast een teiltje klaarzetten. Maar dat liep anders. Tijdens deze nieuwjaarsborrel van Mercedes zat de 52-jarige (!) Kim – die dezer dagen nog afrondend werk doet voor de film ‘Sex and the City, The Movie’ – tot mijn grote vermaak nog niet helemaal in haar Mercedes-rol. Ons gesprekje ging namelijk zo:
Viola: “Kim, ik begrijp dat je hier bent omdat de nieuwe Mercedes GLK, een zeer luxe terreinwagen, een rol speelt in jullie film. Maar heb jij ook echt iets met auto’s?”
Kim: “Ik kijk wel graag naar mooie auto’s, ik zie het als luxe accessoires. Maar ik ben bijvoorbeeld geen beste chauffeuse, ik wil namelijk het liefst dat de auto alles voor me doet zodat ik achterover kan zitten. Auto’s moeten lekker luxe en comfortabel zijn. Ik houd van alles erop en eraan: zachte, lederen bekleding met stoelverwarming, gemakkelijk te bedienen navigatiesysteem, stuurbekrachtiging en ze moeten veel bagageruimte hebben en mooi in de lak zitten. De GLK die we in de serie gebruikten heeft een prachtige, matte kleur wit, het is net french manicure nagellak. En met zijn hoekige vormen ziet hij er heel krachtig en potent uit. Net een kanjer van een kerel. Daar houd ik wel erg van.”
Viola: “Wat rijd je zelf?”
Kim: “Ik heb momenteel geen auto, heb een beetje veel pech gehad met auto’s, ik maakte nogal vaak brokken. Dus nu word ik vaak gereden. Maar als ik zelf moet rijden, mag ik de auto van mijn vriend lenen. Hij is chefkok en heeft een hele dikke Audi.”
Viola: “Een Audi? Mag je dat wel zeggen als je sponsor Mercedes is?”
Kim: “Nou ja, het is de waarheid, nietwaar…”
Viola: “Wat voor een Audi heeft hij?”
Kim: “Een hele grote met veel kofferruimte, hij moet natuurlijk altijd veel boodschappen vervoeren. Het type weet ik niet, maar er staat wel quattro op. Ziet er ook zeer potent uit en rijdt supersmooth…”

De volgende ochtend bezocht Kim de Mercedesstand en vertelde Mercedes’ Dr. Dieter Zetsche over haar ervaringen met de Audi, eh, Mercedes GLK… 😉

Deze column en meer van mijn hand vind je ook op vrouwonline.

2 Comments on “Mercedes gaat sexy

  1. The car, she said, had “assertiveness, bulges in the right places” and was overall a “tight, little package.”
    “Ehhh… het type weet ik niet, maar er staat wel zo’n ster voorop ” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*