Mercedes AMG McLaren roadster

Voor de supersporters onder ons: de Mercedes-Benz SLR McLaren werd onthoofd! In september start Mercedes-Benz namelijk met de levering van de SLR McLaren als roadster met een volledig inklapbaar dak.

mercedesslrmclarenroadster.gif

Omdat er koolstofvezel in is verwerkt (zoals in de F1) is de veiligheid en torsiestijfheid van deze uitvoering van vergelijkbaar hoog niveau als bij de coupéversie.

mercedesslrmclarenroadster-vleugeldeur.jpg

De wagen is voorzien van dezelfde motor als die van de gesloten uitvoering: de AMG-V8-compressormotor gekoppeld aan de AMG-vijftraps transmissie met Speedshift-R- Schakeling. Samen stuwen ze de wagen met een vermogen van 626 pk (en 780 NM aan koppel) vooruit en daarmee kan de roadster een topsnelheid van 322 km/u bereiken en sprint in 3,8 seconden van 0-100 km/u.

mercedesslrmclarenroadsterzwartdicht.jpg

Zat je haar bij het instappen nog goed? Na een topsnelheid van 322 km/h kun je je coupe omdopen tot ‘Model Windhoos’, al kun je in deze open versie – naar verluid – nog wel tot 200 km/h normaal met elkaar praten door de gunstige aero-akoestiek. Het volledig neerklapbare stoffen dak van de SLR McLaren roadster is gemaakt van een nieuw ontwikkelde materiaal, dat kan worden geleverd in drie verschillende kleuren en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Al parkeer je zo’n bolide natuurlijk niet gewoon in de straat, maar in een goedbeveiligde garage…
De levering start in september van dit jaar, de verkoopprijs in Nederland bedraagt €679.890 inclusief BTW en BPM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*