Mannen raken opgewonden van een Porsche

vrouw & auto1Er zijn van die onderzoekjes waarvan de uitkomst nogal voor de hand ligt. De conclusie dat mannen (en veel vrouwen!) van snelle auto’s houden bijvoorbeeld. Maar researchers van Canada’s John Molson School of Business van de Concordia University in Montreal namen negenendertig typische jonge mannen (leeftijd tussen 18 en 28) en lieten ze in twee auto’s rijden. De eerste: een Toyota Camry. De tweede: een Porsche 911 Cabriolet.

Porsche 911 turbo cabrio

Ze lieten ze heen en weer rijden op twee straten waarvan de een vol was met vrouwelijk publiek. En de ander verlaten. Na een tijdje cruisen werden de testosteron-levels van de mannen d.m.v. speekselonderzoek gemeten.
Conclusie: als de jonge mannen door de met rokjes gevulde straat had gereden in een topless Porsche, dan was hun testosteron-gehalte hoog. En als de jongemannen door een totaal verlaten straat reden in de Porsche, dan was hun testosteron-gehalte… ook hoog. Dit was zelfs tot dezelfde hoogte gestegen als toen er wel vrouwelijke kijkers waren.

Toyota Camry

Als ze in de Camry reden, gebeurde er in beide straten niets…
Met andere woorden, zegt researcher Gad Saad: “Zet een man in een Porsche en zijn hormoon-levels stijgen. Of er nu mensen kijken of niet.” Volgens Saad is dit een vorm van ‘seksueel signalen afgeven’. Op deze manier geven mannen aan dat ze goed materiaal zijn om kinderen te verwekken. Het is alsof je ermee zegt: ‘kijk al die no-no’s met hun Camry’s, ik ben toch beter.’
Erg grappig, en dan blijkt deze advertentie toch te kloppen:

porsche-penis

6 Comments on “Mannen raken opgewonden van een Porsche

 1. Was de camry een automaat en de porsche een handbak (waar amerikanen toch moeite mee hebben)? Stonden er wel dezelfde vrouwen langs de route? Hoe groot is het temperatuurverschil tussen buiten (porsche cabrio) en binnen (camry)? vragen vragen vragen..

  Moet wel bekennen dat ik blijer wordt van een 911 zien dan een camry. En dan zit ik er nog niet eens in!

 2. Give me a break, weinigen kunnen een porsche kopen en ze mogen er eens 2straten mee in rijden voor een proef… waarvan er één met vrouwen volloopt… hoe zou je zelf zijn?

 3. Uhm… raar die conclusie, als het gaat om het ‘laten zien dat je goed (beter) materaal bent om kinderen te verwekken) dan zou ik toch tenminste een significant verschil in de testosteronspiegel verwachten tussen het rijden met die Porsche door een straat vol met vrouwen en een lege straat. Zou het niet gewoon zijn dat de naakte bezigheid van het rijden in een Porsche wat meer opwindend is dan rijden in een Camry omdat je in de één *rijdt* en in de ander zowat gereden wordt (ok, als de Porsche in kwestie een Carrera 4 Tiptronic is misschien niet, maar goed, de doorsnee Amerikaan zal niet veel gewend zijn ;)? Als ik een ronde op de Nürburgring rijd dan zal mijn testosteronspiegel ook wel hoger zijn dan wanneer ik bij mijn ouders op de bank voor de tv naar een of ander onbestemd programma zit te kijken (zelf geen TV in huis 😉 ). We doen heus niet alles alleen maar onderbewust om het meisje te krijgen (sorry), sommige dingen doen we gewoon omdat we ze leuk en spannend vinden. Klimmen in bomen, boomhutten maken, elektrische apparaten uit elkaar halen – dat soort werk, en op die leeftijd heeft dat geen ene moer met het andere geslacht te maken (integendeel, moeders vindt dat soort dingen doorgaans helemaal niet leuk. 😉 ).
  Kortom: het lijkt alsof de wetenschapers hun eigen vooroordeel bevestigd wilden zien. Zeker allemaal vrouwen? 😛 😉 😀

 4. Helemaal eens hoor Eric. Maar ik vind onderzoekjes – hoe dom ook – altijd wel leuk voor een stukje. Toont ook aan dat die onderzoekers blijkbaar niets beters te onderzoeken hebben. Kennen jullie de film What The Bleep (Down the Rabbithole)? Daarin komen tenminste echte onderzoekers (quantumfysica) aan het woord. Zeer de moeite waard!

 5. Alleen naar testosteron kijken is niet zo heel erg veel waard… Ik gok, maar ik zou er ook een boel geld op durven wedden, dat als je bij de mannen in dat speeksel zou zoeken naar adrenaline, dat de Porsche ook een stuk hoger zou scoren dan de camry. En dan kan je meteen de conclusie herschrijven naar: rijden in een Porsche maakt grote mannen bang (oid)….

  Maar Viola, je hebt gelijk, dit soort flut-onderzoekjes zijn wel vermakelijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*