Lancia Delta: een echte personality

Eergisteren de Nederlandse introductie van de Lancia Delta bezocht en owh: bellissima. Erg mooi design! Ik had de wagen nog niet ‘live’ gezien en het is echt een verschijning.

Gereden heb ik ook en ik vond het een erg comfortabele auto. Beetje licht in de besturing, dat zie ik persoonlijk graag anders. Maar het past wel bij het merk en bij de auto. Opvallend vond ik ook de fijne zetels, ze ondersteunen je vooral in de lendenstreek opvallend goed. Als je erin zittend achterom kijkt, is de wagen ook in het interieur behoorlijk groot, de achterbank is ook fraai gevormd en ziet eruit als een soort chaise longue. Er is in het interieur wel het nodige aan op metaal lijkend plastic gebruikt, maar ik vond het niet storend want het dashboard ziet er erg fraai uit met mooie, stijlvolle accenten en het stuur is ook prachtig en ligt lekker in de hand. Het is echt een personality in de aangename zin van het woord.

Qua rijden doet hij in eerste instantie erg aan de Fiat Bravo denken, al is hij een stuk ‘softer’ in zijn rij-gedrag, meer op comfort en elegantie afgestemd dus. Als je een bijzondere auto wilt en niet zozeer een sportieve, dan is dit wel een erg goede keuze. Ik hoop dat Lancia met de komst van deze Delta wat meer fans krijgt, dat verdient dit kleine merk. Het gat tussen de Ypsilon en de Thesis is met de komst van de Delta in elk geval gedicht. Nu maar kijken of Nederland klaar is voor zoveel klasse.

Qua prijs hoef je het ook niet echt te laten (en dat is wel eens anders geweest bij Lancia), want de Delta is er vanaf 23.995 euro. Ik reed in de 1.4 T-Jet met 150 pk en dat ging uitstekend, lekker vlot optrekken en ook op de snelweg geen centje pijn bij het inhalen en dergelijke. Kleine motoren met veel vermogen: wat mij betreft kan die trend een klassieker worden.

De bicolore uitvoering met het zwarte dak is verkrijgbaar in diverse mooie, stijlvolle kleuren. En je kunt hem ook gewoon in een kleur kopen. Hier nog ‘n zwarte uitvoering. Later meer details over deze mooie Italiaan.

3 Comments on “Lancia Delta: een echte personality

  1. Hallo Viola,

    Werkelijk schitterend de nieuwe Lancia Ypsilon. Ik heb hem afgelopen zondag gezien bij het Oldtimer Festival in Zandvoort en nu gelijk op mijn weblog geplaatst met een link naar jouw site en ben er vanuit gegaan dat je daar geen problemen mee hebt.

    Groet Jan Wibbelink.

    http://www.janwib.web-log.nl

    Groet Jan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*