Kia doet het met Microsoft

Ik besteed – wellicht totaal ten onrechte – erg weinig aandacht aan dit merk. Maar nu kreeg ik een berichtje dat ik wel leuk vond. Kia Motors is namelijk een samenwerking aangegaan met Microsoft inzake innovatief in-car infotaimnent. 

Bill Gates, voorzitter van Microsoft, en Euisun Chung, president van Kia Motors, waren in Seoel aanwezig bij de ondertekening van het contract. “Deze nieuwe systemen zullen de mogelijkheden van automobilisten in de auto opnieuw definiëren,” zegt Bill Gates. “Sinds begin 2006 delen Kia en Microsoft hun visie op de toekomst van de in-car technologie. Nu zijn we dan ook klaar om de volgende generatie in-car infotainmentsystemen te ontwikkelen.”

Het eerste product, een nieuwe generatie infotainmentsysteem dat voorziet in een spraakgestuurde verbinding tussen mobiele apparaten, zal in 2010 in Noord Amerika worden geïntroduceerd. Vervolgens zal dit systeem ook in Europa en Azië beschikbaar komen en worden uitgebreid met multimedia- en navigatieapparatuur. Deze gemakkelijk te bedienen infotainmentsystemen zullen klanten in de gelegenheid stellen om van muziek in diverse digitale formaten te genieten.
 
De volgende nieuwe generatie infotainmentsystemen zijn vergelijkbaar met mini-PC’s. Zelfs na de productlancering kunnen functionaliteiten worden uitgebreid of toegevoegd door middel van softwareprogramma updates. Dat is een innovatie in vergelijking met de bestaande in-car multimediatechnologie.
 
 Kia gaat de komende vijf jaar 166 miljoen dollar investeren om IT technologieverbeteringen voor de auto te bewerkstelligen en om nieuwe in-car faciliteiten te ontwikkelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*