Jeremy Clarkson: zwaar door de mand

clarksonIk lees net een ongelofelijk arrogante quote van Top Gears Jeremy Clarkson: ‘We houden van snelle, opwindende en dynamische auto’s en gaan we die allemaal opgeven om een paar kevers en kikkers te redden?
En dan moet mij even iets van het hart. Ook ik houd van dit soort auto’s, maar voor mijn gevoel vergeet meneer Clarkson iets heel belangrijks. Namelijk: dat hij leeft omdat er ook kevers en kikkers zijn. En vice versa. Dat er sprake is van een natuurlijk evenwicht – dat door allerlei factoren steeds meer verstoord dreigt te raken.

Kikker

Of die factoren veel of weinig te maken hebben met auto’s, dat weten we nu nog niet precies. Ik vind het idee dat onze (auto) industrie voornameljk verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde namelijk ook nogal arrogant. Maar in de tussentijd is het wat mij betreft ten allen tijde: leven en laten leven. Dus niet of-of maar en-en. Sterker nog: het een kan niet zonder het andere. En nu ik zo naar deze Ferrari kijk: hij lijkt zelfs verdacht veel op een ……! Juist ja! 😉

Ferrari-Green

Kom dus met een manier om je snelle, opwindende, dynamische auto’s te rijden en evengoed de kikkers en kevers te sparen, meneer Clarkson. En doe je het niet voor de dieren, doe het dan voor je eigen kinderen. Die misschien liever kevers en kikkers bestuderen dan auto’s.
Ach, het is wellicht teveel gevraagd van iemand in wiens aderen geen bloed, maar enkel nog brandstof kolkt. In plaats van te genieten van machines is hij er zelf een geworden…

14 Comments on “Jeremy Clarkson: zwaar door de mand

 1. Hij heeft regelmatig van die Wilders-achtige uitspraken. Zwart-wit. Grijs bestaat niet in hun wereld. Of ze willen ons dat in elk geval doen geloven.

  En toch… Toch vind ik TopGear nog erg leuk om naar te kijken. Al ben ik ‘t niet eens met de ‘fuck het milieu’ zienswijze van JC.

 2. Daarom moet je Clarkson’s uitspraken ook altijd met een korreltje zout nemen, hij mag graag provoceren.

  Als Clarkson echt met het milieu bezig zou gaan, zou Top Gear binnen een paar jaar kunnen opdoeken, want dan zou het programma te serieus worden. En Clarkson zit nou eenmaal in die rol van petrolhead…

 3. Ik kijk al een tijdje geen TG meer, het is meer van hetzelfde en dat houdt een keer op. Ik vind ook dat ze zichzelf een beetje klem gezet hebben. Het programma breder trekken en toch grappig blijven kan volgens mij best.

 4. De auto-industrie blijft de zondebok die de schuld krijgt, er zijn nog te veel andere industrietakken die minstens zoveel uitstoten, zoals de vliegers. Persoonlijk ben ik nog steeds niet overtuigd van het feit dat de hele opwarming alleen door de mens komt. Maar ik vind het wel jammer dat meneer Clarkson gelijk het tegenovergestelde stelt, het duidelijk laten blijken dat het je niets kan schelen. Zijn uitspraken blijven vrij hard, maar bij hem weet je dat je het niet te serieus moet nemen. Top Gear zie ik dan ook meer als amusement dan echt een autoprogramma.

  En voor de duidelijkheid, die ”Ferrari” is een hersenspinsel van een Turk die te goed met de pc is.

 5. Ik denk dat de overheden de auto-industrie de schuld geven omdat men dan extra belastingen , accijnzen e.d. kan innen op de rug van de “kleine” man, zodat niemand met macht of aanzien zich geviseerd zou voelen. Dus als J.C. tegen het milieu is komt hij eigenlijk op voor ons , nl. de gewone werknemer… And with that bombshell we shall quit!!!

 6. Aan de ene kant moet je zelf hier en daar meedoen om er voor te zorgen dat je kinderen ook nog ouder dan 20 worden.. (om het maar kort te zeggen) maar aan de andere kant wil je ook zelf volop genieten.. (nu er nog benzine is 😛 ) en ik zal zelf ook niet zo snel een hybride kopen.. puur omdat andere auto’s voor mij meer lol bieden.. (ik kik op geluid 😀 )

  Iets waar je heel lang over kan discussiëren.. 🙂

 7. Dus je wilt zeggen, als er morgen geen kikkers en kevers meer zijn…. wij snel zullen volgen…Komop..

 8. Ja. Het schijnt zelfs dat als de bijen uitsterven het dan ook erg snel gedaan is met ons. Heb ik niet verzonnen he, google bijvoorbeeld maar eens op het uitsterven van bijen.

 9. “If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”
  Albert Einstein (ja, die)

 10. Mochten we echt met het milieu bekommerd zijn, dan zouden we 2 keer nadenken voor we kinderen maken of een stuk bouwgrond verkavelen in 45 stukjes voor een veredeld tuinhuis op te zetten, alle struiken wegdoen en een ‘gemakkelijk’ te onderhouden stuk gras erop zetten.
  Zouden we geen kunstgras meer kopen.
  Duurzame goederen kopen ipv om de X maanden een nieuwe TV of een nieuw paar plastic schoenen uit azie.
  En niet naïf zijn dat het wel goed komt door windmolens te zetten en electrisch te rijden.

 11. het hele mileu wordt gebruikt als MELK KOE iedereen kan toch zien waar de hoge heren zelf vervoerd mee worden , en dan die Amerikaan (Al Gore)die ons wijs maakt om zuinig om te springen met het mileu en zelf voor een avondje hersenspoeling een slordige 500 000 dollar krijgt, heeft ie ook nodig om met zijn speeltje te rijzen, een prive straaljet. Zo wil ik maar zeggen mensen er wordt ontzettend veel aan het milieu verdient enz.enz. maar het spreekwoord zegt ,,Overdaad schaad” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*