Jeep Wrangler in de Amerikaanse bush

Soms zijn er van die perstripjes die behalve informatief ook nog eens spannend en gezellig zijn. Vorige week was er zo een: ik was in en rond Washington op pad met Chrysler (de nieuwe Sebring) en Jeep (de nieuwe Wrangler).

Het begon allemaal heel relaxt, na de lange vliegreis strekten we de benen en gingen nog even Georgetown in. Beetje shoppen en naar Dean & Deluca voor koffie en koek.

jeeptrip.jpg

jeeptrip2.jpg

De volgende dag reden we eerst in de Sebring. Daarover later meer. In de namiddag maakte ik wederom kennis met een oude bekende: de Wrangler TJ.

jeepwranglertj.jpg

Blijft een leuke bak om in te rijden: lekker deinen en als je op de snelweg inhaalt je stuur goed vasthouden want hij gaat alle kanten op. Hij houdt je wakker!Dan was het de beurt aan ‘new & improved’: de nieuwe Wrangler. Ik had het er al eerder over op dit blog: hij is mooi geworden, vooral in de lange vierdeurs-uitvoering, ‘Unlimited’ genaamd. Hij werd bovendien ruimer, kreeg krachtigere motoren en werd zodanig aangepast dat hij wel moderner, maar toch nog steeds enigszins spartaans blijft. Zoals het ook hoort. We gingen ermee het terrein in, wat er prachtig bij lag in Indian Summer-tinten.

jeepterrein.jpg

jeepterrein2.jpg

Het bos bleek lekker uitdagend: goed om Jeeps verbeterde klimgeit-capaciteiten te testen. In Autovisie’s USA-special lees je er over een paar weken meer over. Houd ‘m dus in de gaten.

jeepterrein3.jpg

jeepterrein4.jpg

Nemen wij ondertussen nog een bakkie Amerikaanse pl… eh, koffie.

jeeptrip3.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*