Jeep Compass

Laat ik even voorop stellen: nee, ik vind deze nieuwe Compass bepaald geen blunder van Jeep.

104.jpg

Maar IK maakte wel een gigantische in relatie met deze wagen. De introductie vond onlangs plaats in Stockholm en ik was uitgenodigd om mee te gaan. In de weken ervoor had ik het nogal druk gehad, veel op pad geweest en had daardoor alleen de bovenkant van de ge e-mailde uitnodiging gelezen. En in mijn agenda gezet: “Jeep. 13:00 uur. Jetcenter”.

Redelijk relaxt toog ik dus op de dag des oordeels richting Rotterdam Airport waar de meeste van dit soort vluchten vertrekken. Alwaar ik om twee minuten over een in het Jetcenter een lege koffiekamer aantrof. Ik dacht net: ‘Goh, ik ben de eerste’ toen er een juffrouw naar me toe kwam die vroeg of ze me kon helpen. Ik uitleggen dat ik bij de groep van Jeep; DaimlerChrysler hoorde. Die, volgens de juffrouw, hier helemaal niet werd verwacht. Ik dacht nog: dat mens is gek. (Iedereen is gek behalve ik, op zo’n moment ;-))

Maar bij navraag bleek er echt-echt-echt geen jet naar Stockholm te gaan deze middag. En dus belde ik de alleraardigste persman van Jeep, Bas van der Wall. Was ik soms een dag te vroeg? Maar Bas bleek al in het Jetcenter te staan. Dat van AMSTERDAM welteverstaan… Argh….!!!

Nu had ik dus iets meer dan een half uur om het vliegtuig nog te halen. Gelukkig was het niet druk op de weg, dus ik had hoop. Volgens TomTom zou ik er 38 minuten over doen, maar met een beetje meer gas kon dat best sneller. Zo dacht ik. Bas had daar andere ideeen over en sms’te mij meteen dat ik niet zou meegaan. Zijn vaderlijke woorden: ‘Denk aan je veiligheid!’

Uiteindelijk kwam ik om 13:48, drie minuten te laat voor take-off, aan bij het Jetcenter van Schiphol Airport. Waar een keurige meneer met een rode stropdas me op stond te wachten. Die gaat mij snel naar het vliegtuig begeleiden, dacht ik. Maar hij wees slechts gedecideerd naar iets in de lucht. Ik keek. En zag de Jet waar ik in had moeten zitten. Hij scheerde vlak boven mijn hoofd weg richting Stockholm… Bye Bye… De rode stropdas bood me nog heel aardig koffie aan. Maar ik kon op dat moment alleen maar foeteren… huil… (En sorry meneer…)

jeep compass.jpg

Iemand anders nog auto-gerelateerde blunders? Ze zijn welkom!! En troostende woorden natuurlijk ook.

Enniewee: ik heb de nieuwe Compass dus nog niet live mogen aanschouwen, besnuffelen en berijden. Maar volgens collega Thomas Bangma mag de wagen, die onderhuids vrijwel identiek is aan de Dodge Caliber, “na aanvankelijke lichte scepsis en met enige welwillendheid een echte Jeep heten vanwege onverwacht goede prestaties in het terrein”. Thomas zegt verder in Autovisie: “Liefhebbers van betaalbare compacte SUV’s kunnen de vlag uitsteken want nu hoeven ze geen Koreaan of Japanner meer te kopen.”

De Jeep Compass is er met 2.4 liter benzine of 2.0 liter CRD (diesel) motor. De eerste rijd je voor 28.495 euro de showroom uit, de tweede kost je 33.650 euro. Hij is voorzien van permanente vierwielaandrijving. Nog een weetje voor kopers die van hygiene houden: de Compass is voorzien van een extra gemakkelijk te reinigen antibacteriele bekledingsstof! ;-))

1 Comment on “Jeep Compass

 1. Blunders zat. De grootste betreft een zwempartij in het jaar 2006, in Limburg. Ik deed een opleiding HBO milieukunde, richting waterzuiveringstechnologie, en had via een stage een soort vakantiebaantje gevonden. Ik kon via het bedrijf wonen in Limburg en was bezig om een experimentele waterzuiveringstechniek met zand en bacterien te testen.

  Nu de bewuste dag, was een warme dag in juli, de datum ben ik alweer kwijt, geloof iets van 11 juli, en toen was het schroeiend heet, 37 graden celcius! Dat trek je natuurlijk niet als je werk zich ook vooral buiten bevindt. Dus wat deed ik, na afloop van mn werk in mn rooie bmw 320i uit 87 naar een meertje rijden wat ik pas ontdekt had. Ik had de dag ervoor er gezwommen, en het water was opvallend helder. Ik dus daar weer heen, ik had het zo heet dat ik na parkeren van de auto meteeeen in het water dook. En dat was niet handig….

  Want, in mn zwembroek (die ik al aan had) zaten dus de autosleutels, en de sleutels van het appartement…..
  Hieraan toevoegend, het meer was een drinkwater reservoir, wist ik niet eens. Dus ook daarvoor n boete gekregen. De diepte van het meer was tegen de 30 meter, dus sleutels waren reddeloos verloren haha.

  Dus ja, toen via hulp een taxi gebeld, en de mensen van het appartement op de hoogte gesteld. ANWB wilde me niet helpen (sindsdien niet meer lid van hun, ei…!). Gelukkig was er n bmw dealer in de buurt, en daar kon ik een sleutel bestellen. Daarmee heb ik na 4 dagen de auto alsnog kunnen halen. De auto deed het verder prima.

  Tsja, zwemmen en auto s is geen goede combinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*