Hond in de auto?

hond-auto-1 Het duurt nog even voordat de zomervakantie eraan komt, maar ben je van plan om je hond mee naar het zonnige zuiden te nemen, dan kun je Dodge/Fikkie/Doerak er met deze autotips alvast op voorbereiden.
Is je hond niet gewend aan (lange) autoritten, dan is het zaak om hem te laten acclimatiseren. Je doet het door hem dagelijks mee te nemen voor een ritje. Maak de ritjes steeds iets langer: eerst mee een blokje om, dan naar een verder gelegen natuurgebied en vervolgens een hele dag weg. Zorg dat de bestemming leuk is en dat hij een paar uur tevoren niets meer gegeten heeft. 

hond-auto
Sommige honden hebben last van wagenziekte. Bij de dierenarts kun je terecht voor pilletjes. Heeft je hond alleen last in jouw auto? Laat dan vooral ook je auto nakijken, soms wijst een misselijke hond op een slecht uitgelijnde en/of gebalanceerde auto!

hond-auto3

Nog meer tips over rijden met je hond:

*Sta je hond niet toe om zijn hoofd uit het geopende raampje te steken. Hij kan op deze manier gewond raken door rondvliegende steentjes of oor- oog- of longinfecties op lopen.

hond-auto-4
*Laat je hond liever niet loszitten in de auto, maar zet ‘m vast in een speciaal harnas dat je vast kunt klikken in het Isofix-systeem. Heb je een stationwagen of SUV, zet hem dan achterin in een bench. 

hond-auto-5
*Zorg dat je hond gechipt is of in elk geval een halsband draagt met zijn adres- en telefoongegevens erin voor het geval hij onverhoopt de auto uit vlucht. Lijn je hond altijd aan voordat je de deuren opent.

hond-auto-2

*Wees je bewust van de temperatuur in de auto. Houd je hond koel en laat hem vooral niet alleen in een geparkeerde auto zitten. Rijd je lang dezelfde kant op, dan is het handig om je hond aan de schaduwkant te laten zitten. Maak bovendien regelmatig pitstops voor water en benen strekken.

1 Comment on “Hond in de auto?

  1. haha Maar het was wel grappig!!gelukkig had jij ook helmaeal geen tegenwoorden (ahum)het is maar wat je vrijheid noemt . Arme melanie . :Pgroetjes,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*