Geweldige ervaring: winterse rijtraining in Noorwegen

Via rijtrainer Cor Brom bereikte mij een leuk bericht. Samen met enkele collega’s organiseert hij een ijsrijtraining in Noorwegen. Haak je nu meteen af omdat je denkt: ‘daar heb ik toch niks aan?’Denk dan nog eens, want iedereen heeft baat bij optimale wagenbeheersing. Bovendien is dit een geweldige ervaring waar je nog lang met plezier aan zult terug denken.

In een schitterend gedeelte van Noorwegen organiseert Cotrae deze training op een bevroren rivier en op het spiegelgladde vliegveld van Dagali, bij lage temperaturen, dus sneeuw- en ijszeker. Je kunt uitgaan van veel rijden onder ervaren begeleiding die je van opbouwend commentaar voorziet. Op de bevroren rivier zijn vijf verschillende ‘tracks’ uitgezet waarop je naar hartelust kunt oefenen.

Tijdens de training wordt gereden met speciaal geprepareerde auto’s, zoals BMW 3-serie en Nissan Almera, waardoor je zowel voor- als achterwielaandrijving kunt ervaren. De groepen zijn klein, maximaal 16 personen, en de auto’s worden steeds met z’n tweetjes gedeeld. Vier instructeurs, een coördinator en sleepauto staan je bij om alles in goede banen te leiden. Nog niet genoeg positieve prikkels? Dan kun je deze training ook nog aanvullen met een sneeuwscooter elandsafari door mooie landschappen of skiën op een verlichte piste in de avonduren.

Voor meer informatie over deze trip, die plaats vindt van 13 tot en met 16 februari 2013, kijk je hier 
Ik heb al eens les van Cor gehad, op de Nurburgring – en rijd sindsdien weer een stukje beter, aanrader dus! Hier nog een video-impressie, om de smaak te pakken:

3 Comments on “Geweldige ervaring: winterse rijtraining in Noorwegen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*