Ford Fiesta in De Pers

Gisteren – de autostukkies verschijnen tegenwoordig op vrijdag – weer een van mijn schrijfsels in dagblad De Pers, dit maal over de nieuwe Ford Fiesta. En Fiesta schrijf je ZONDER puntjes op de e! 😉 Daar werd ik door een ingewijde op gewezen. Ik spreek het nu dus ook uit als Ford Fieeesta. Met een lange IEEE 🙂
Hier de link, en voor de mensen die niet willen downloaden en bladeren naar pag. 13, hier de tekst:

Kom je bij je date voorrijden in de nieuwe Fiësta, dan zal de dame of heer in kwestie waarschijnlijk niet zo opkijken als wanneer je hetzelfde doet in een nieuwe Mustang. Met een wilde hengst onder je billen lijk je tenslotte meer op die prins(es) op het witte paard dan in oma’s heruitgevonden koekblik. Wel geeft de Fiësta je meteen een actueel onderwerp om over te praten: de financiële crisis. Deze kleine, gewelfde nieuweling is namelijk een zeer belangrijk model voor Ford. De Fiësta wordt in tweeëntwintig landen geïntroduceerd, inclusief de USA. Een slimme zet, want in het land wiens motto ‘bigger is better’ de economie op de knieën heeft gedwongen, zijn vooral de stedelingen druk aan het ‘downsizen’.

De Fiësta is zijn koekblikstatus in elk geval ontstegen en gaat het succesvolle kleintjes als de Corsa, Polo en 207 moeilijk maken. Qua uiterlijk is hij niet erg onderscheidend, maar hij stuurt, schakelt en gast wel uitermate supersonisch, vooral met de 1.6, 120 pk sterke benzinemotor onder de kap. Het interieur is gadgetachtig hip, het dashboard doet denken aan het design van een mobieltje. Wil je extra schittering die op jou afstraalt, dan kies je voor het zogeheten Launch Pack. Met zijn ingrediënten is het net of je constant een assistent bij je hebt. Aan knopjes draaien om de temperatuur te regelen, je radio harder of zachter te zetten of een nummer uit je mobiel te bellen hoeft niet. Je zegt bijvoorbeeld gewoon achteloos ‘twenty-two degrees’ en jouw warmtewens is het bevel van de voice-control.

Ook als je niet kunt autorijden is de Fiësta ideaal. Sensoren waarschuwen je bij het inparkeren voor Amsterdammertjes en het Easy Fuel systeem behoed je voor het per ongeluk tanken van de verkeerde brandstof. Slaat je motor altijd af bij het wegrijden? De Fiësta-techniek geeft hem op dat moment stiekem wat extra pit zodat hij zijn alleraardigste gromgeluid zonder schaamtevolle onderbreking kan blijven maken. Als je daarmee geen indruk maakt… Als extraatje baadt het interieur ’s nachts zelfs in rode sfeerverlichting. Komt je huid mooi uit tijdens die lange afscheidskus.
De Ford Fiësta is er vanaf €14.100. Het Launch Pack kost €1000 extra.

3 Comments on “Ford Fiesta in De Pers

  1. de verkoopcijfers liegen er inmiddels niet om. Alleen al binnen de 1e 3 maanden al ruim 250.000 ervan verkocht. Niet alleen zuiniger en lichter, maar qua prijs ook goed te doen vergeleken met zijn concurrerende middenklassers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*