Eerste Benz krijgt eigen ‘boekie’

Vandaag kreeg ik een grappig persberichtje binnen: de allereerste auto ter wereld kreeg – 125 jaar na dato – eindelijk een eigen brochure. Zie het als de LINDA. onder de auto’s, deze heet BENZ. En voluit: Benz Patent Motorwagen. De auto, die anno 2011 meer wegheeft van een fiets, werd in 1886 gebouwd en ik zie de brochurekwijlers al opgewonden raken! 😉

1e auto brochure1

Het drukwerkje is uiteraard een collectors item en slechts in zeer beperkt verkrijgbaar. Hij wordt uitgegeven ter ere van het 125-jarige bestaan van de automobiel. De unieke folder legt uit hoe (amper) 1 pk in staat bleek de hele wereld in beweging te brengen. Daarnaast verhaalt de brochure over praktische en comfortabele details van de auto zoals de verende bank, de opstaphulp en de fraai uitgevoerde voetenplank. Ook de technische gegevens en de standaarduitrusting komen aan bod.

1e auto brochure

Voor mensen die echt niet weten wat ze met hun geld moeten doen, of de Louwmannen van deze wereld: de auto zelf is ook weer leverbaar! Mercedes-Benz Classic geeft op verzoek een prijsopgave voor een officiële replica.

2 Comments on “Eerste Benz krijgt eigen ‘boekie’

  1. Hoe serieus moet dat verzoek zijn? Ik ben wel benieuwd maar zal het niet kopen. Krijg je vast geen kenteken op. hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*